Zdrobim batoanele de scortisoara, maruntim foile de dafin si, impreuna cu celelalte ingrediente (mai putin nucsoara macinata) le calim intr-o tigaie, la foc mic, aproximativ 2-3 minute, pana cand incep sa isi schimbe culoarea. Amestecam continuu, sa nu se arda! Lasam sa se raceasca, apoi le zdrobim intr-un mojar, adaugand in final nucsoara.
Sfat: acest amestec se foloseste cu zgarcenie, caci este foarte parfumat si poate sa amareasca mancarea. Se introduce in timpul fierberii, pentru a avea timpul necesar sa dea drumul aromelor si sa se intrepatrunda.
Sugestie: puteti sa faceti o cantitate dubla si, jumatate o macinati mai dur, in mojar, iar cealalta mai fin, in rasnita. Varianta mai fin macinata este ideala pentru pilafuri si patiserie, iar cea mai dura pentru tocanite (curry).
Recomandare: daca doriti sa obtineti o varianta mai iute, puteti sa adaugati si 1 ardei iute uscat, respectiv cateva boabe de piper rosu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii