Zdrobim batoanele de scortisoara, maruntim foile de dafin si, impreuna cu celelalte ingrediente (mai putin nucsoara macinata) le calim intr-o tigaie, la foc mic, aproximativ 2-3 minute, pana cand incep sa isi schimbe culoarea. Amestecam continuu, sa nu se arda! Lasam sa se raceasca, apoi le zdrobim intr-un mojar, adaugand in final nucsoara.
Sfat: acest amestec se foloseste cu zgarcenie, caci este foarte parfumat si poate sa amareasca mancarea. Se introduce in timpul fierberii, pentru a avea timpul necesar sa dea drumul aromelor si sa se intrepatrunda.
Sugestie: puteti sa faceti o cantitate dubla si, jumatate o macinati mai dur, in mojar, iar cealalta mai fin, in rasnita. Varianta mai fin macinata este ideala pentru pilafuri si patiserie, iar cea mai dura pentru tocanite (curry).
Recomandare: daca doriti sa obtineti o varianta mai iute, puteti sa adaugati si 1 ardei iute uscat, respectiv cateva boabe de piper rosu.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii