autor:

Vekas

» » Salate

GARNELA CU SOS DE AVOCADO

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Ingrediente
(pentru 6 persoane):, 200g.raci cruzi uriasi curatati, tip garnela (fara cap, pot fi si congelati),, 150g.iaurt,, 3-4 linguri maioneza,, 1 ceapa,, 1 rosie,, 1 avocado bine copt,, 1 lingurita suc de lamaie verde,, 100g.amestec de salata verde,, 1 catel de usturoi,, 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

1.Se spala bine racii;daca sunt congelati se decongeleaza.Iaurtul se amesteca cu maioneza.Ceapa se curata si se taie marunt.Rosiile se taie in patru si li se scot semintele.Avocado se taie in doua, se indeparteaza samburele, se curata de coaja si impreuna cu rosia se taie cubulete.Se stropesc cu suc de lamaie pentru ca pulpa de avocado sa nu se innegreasca.
2.Se incorporeaza amestecul de avocado si rosii, precum si ceapa in iaurt si se condimenteaza cu sare si piper.
3.Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se lasa sa se infierbante si se adauga racii si se frig 3-4 minute.Se pune usturoiul zdrobit peste raci,se mai frig impreuna , apoi se sareaza si pipereaza.
4.Se spala salata si se centrifugheaza pentru a indeparta surplusul de apa.
4.Pe un platou se aseaza salata , apoi racii si sosul de avocado.Preparatul se serveste cu bagheta si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "GARNELA CU SOS DE AVOCADO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Caras marinat cu legume

Caras marinat cu legume

Se prepara un bait din vin, cimbru, usturoi presat,chili, foaie defin si putin ulei. In acest bait

13 voturi    8 comentarii
1h
Salate cu peste
Salata de cruditati cu surimi pane

Salata de cruditati cu surimi pane

Spalam , curatam si taiem toate legumele si le punem intr-un bol incapator. Branza o maruntim, masline-lor

5 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Carol , 08 ianuarie 2009

    Ador preparatele cu garnela.Voi incerca aceasta reteta , ca de altfel toate retetele propuse de doamna Vekas.Sunt deosebite!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane):
  • 200g.raci cruzi uriasi curatati
  • tip garnela (fara cap
  • pot fi si congelati),
  • 150g.iaurt,
  • 3-4 linguri maioneza,
  • 1 ceapa,
  • 1 rosie,
  • 1 avocado bine copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie verde,
  • 100g.amestec de salata verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Carol

Ador preparatele cu garnela.Voi incerca aceasta reteta , ca de altfel toate retetele propuse de doamna Vekas.Sunt deosebite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript Rosii umplute cu salata de vara si macrou fript

Se spala rosiile si se scobesc pentru umplere. Capacele de la rosii se toaca marunt.Se spala castravetii si ceapa verde si se toaca

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata cu cartofi noi si peste afumat Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spală, se şterg şi, dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu cartofi noi si peste afumat