autor:

Vekas

» » Salate

GARNELA CU SOS DE AVOCADO

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2008

Ingrediente
(pentru 6 persoane):, 200g.raci cruzi uriasi curatati, tip garnela (fara cap, pot fi si congelati),, 150g.iaurt,, 3-4 linguri maioneza,, 1 ceapa,, 1 rosie,, 1 avocado bine copt,, 1 lingurita suc de lamaie verde,, 100g.amestec de salata verde,, 1 catel de usturoi,, 2 linguri ulei de masline, , sare, , piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

1.Se spala bine racii;daca sunt congelati se decongeleaza.Iaurtul se amesteca cu maioneza.Ceapa se curata si se taie marunt.Rosiile se taie in patru si li se scot semintele.Avocado se taie in doua, se indeparteaza samburele, se curata de coaja si impreuna cu rosia se taie cubulete.Se stropesc cu suc de lamaie pentru ca pulpa de avocado sa nu se innegreasca.
2.Se incorporeaza amestecul de avocado si rosii, precum si ceapa in iaurt si se condimenteaza cu sare si piper.
3.Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se lasa sa se infierbante si se adauga racii si se frig 3-4 minute.Se pune usturoiul zdrobit peste raci,se mai frig impreuna , apoi se sareaza si pipereaza.
4.Se spala salata si se centrifugheaza pentru a indeparta surplusul de apa.
4.Pe un platou se aseaza salata , apoi racii si sosul de avocado.Preparatul se serveste cu bagheta si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "GARNELA CU SOS DE AVOCADO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu ton si fasole boabe rosie

Salata cu ton si fasole boabe rosie

Rosiile cherry le spalam si le taiem pe jumatate. Ceapa verde o taiem rondele. Tonul il scurgem

2 voturi    0 comentarii
20 min
Salate cu peste
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carol , 08 ianuarie 2009

    Ador preparatele cu garnela.Voi incerca aceasta reteta , ca de altfel toate retetele propuse de doamna Vekas.Sunt deosebite!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane):
  • 200g.raci cruzi uriasi curatati
  • tip garnela (fara cap
  • pot fi si congelati),
  • 150g.iaurt,
  • 3-4 linguri maioneza,
  • 1 ceapa,
  • 1 rosie,
  • 1 avocado bine copt,
  • 1 lingurita suc de lamaie verde,
  • 100g.amestec de salata verde,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Carol

Ador preparatele cu garnela.Voi incerca aceasta reteta , ca de altfel toate retetele propuse de doamna Vekas.Sunt deosebite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Salsa cu capsune si creveti Salsa cu capsune si creveti

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbir

Spalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete. Curatam si dam ghimbirul pe razatoarea mica. Calim ghimbirul si usturoiul intreg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de cruditati cu surimi pane