Ingrediente
- 5 rosii bine coapte, - 2 castraveti mici, - o ceapa mica, -un ardei gras, -2 catei de usturoi, - sucul de la o jumatate de lamaie, - crutoane, - ulei de masline, - putina ceapa verde pentru decor, - sare, piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte. Se scot intr-un castron cu apa si gheata, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se taie marunt rosiile si apoi se paseaza intr-o strecuratoare fina, astfel incat semintele sa nu treaca prin sita si sa rezulte o pasta fina. In
blender am pus castravetii, ardeiul gras, ceapa, ardei iute daca aveti, sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si eventual otet balsamic daca sunteti obisnuiti cu gustul (se mai poate adauga sos Worchester, chimen). Se amesteca totul, obtinandu-se un piure peste care este adaugata pasta noastra de rosii. Se acopera si se tine la rece 2 ore sau peste noapte. Se serveste impreuna cu crutoane, ceapa verde, usturoi, garnitura de legume. Se poate regla consistenta cu apa in functie de dorinta.
Pofta buna!