autor:

Dan Mircea

» » Supe de legume

Gazpacho bucurestean

Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan Mircea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 iulie 2016

Ingrediente
4 rosii mari, bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete mijlociu, 1 ceapa mijlocie, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet alb, diluat (5 grade aciditate), 50 g pesmet alb, 300 ml apa, sare, piper, dupa gust, frunze de patrunjel, 2 rondele ardei iute (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Pesmetul se lasa la inmuiat in apa circa 5 minute, amestecandu-l.
Se introduc toate ingredientele (inclusiv rondelele de ardei iute, cui ii place) in blender si se mixeaza.
Se dau la frigider 2 ore.
Gazpacho se serveste rece, cu crutoane si se decoreaza fiecare bol cu frunze de patrunjel sau de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho bucurestean" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de ştevie

Supă cremă de ştevie

Ştevia se opăreşte în apă clocotită cu sare, se scurge bine şi se toacă mare. Într-o cratiţă

0 voturi    0 comentarii
55 min
Supe de legume
Gazpacho cu portocala

Gazpacho cu portocala

Gazpacho este o reţetă spaniolă, o supă cremă rece de roşii, foarte gustoasă şi răcoritoare

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 castravete mijlociu
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet alb
  • diluat (5 grade aciditate)
  • 50 g pesmet alb
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 2 rondele ardei iute (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Dan Mircea
Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Supă-cremă de ciuperci albe (champignons)

Se spală ciupercile si se taie în bucăţi. Se păstrează câteva ciuperci pentru decor.

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

5 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Aperitiv de andive cu gorgonzola

Aperitiv de andive cu gorgonzola

Se spala andiva, se taie cotorul si se scobeste, pentru a-i reduce gustul amarui, apoi se scot foile

0 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole verde Ciorba de fasole verde

Legumele se curata si se spala. În puțin ulei se călește ceapa, morcovul, ciupercile, se pune boia. Se complectează cu apă

0 voturi    0 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei Supa crema de linte cu chipsuri din fulgi de mei

Lintea rosie se pune la fiert in 500 ml apa cu un praf de sare si legumele curatate si taiate marunt. Cand sunt fierte, le scurgem de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de legume cu galuste