Gazpacho (supa rece de legume)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1-2 linguri ulei de masline,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 ceapa,
  • 1 castravete mic,
  • 500 g rosii taiate cubulete,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • piper macinat,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • 1 legatura busuioc,
  • 1 l apa.
  • In plus: 1 ceapa,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 dovlecel,
  • 4 rosii.

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste usturoiul dat pe razatoare. 2. Ceapa curatata si tocata se dunstuieste si ea pana ce devine sticloasa. Se adauga castravetele curatat de coaja si de seminte si taiat cubulete si bucatelele de rosii si se lasa toate sa se dunstuiasca 5-6 minute, se adauga apa. 3. Dupa ce incep sa fiarba, se gusta de sare, piper si zahar si se trec printr-o sita sau se maruntesc cu mixerul. 4. Se incorporeaza busuiocul spalat si tocat marunt, se lasa supa sa se raceasca, dupa care se tine cel putin o ora la frigider. 5. Se curata ceapa si se taie marunt. Ardeii se taie in doua, se indeparteaza nervurile si semintele, se spala si se taie fasii. 6. Dovlecelul se curata si se taie bucatele, iar rosiile, curatate de pielita, se taie cubulete. 7. Se scoate supa din frigider, se pun in ea - decorativ - toate legumele si se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise