autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Gazpacho (supa rece de legume)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1-2 linguri ulei de masline, , 2 catei de usturoi, , 1 lingurita sare, , 1 ceapa, , 1 castravete mic, , 500 g rosii taiate cubulete, , 1 ardei gras rosu, , 1 ardei gras verde, , piper macinat, , 1 varf de cutit zahar, , 1 legatura busuioc, , 1 l apa., In plus: 1 ceapa, , 1 ardei gras rosu, , 1 ardei gras verde, , 1 dovlecel, , 4 rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge uleiul intr-o oala si se caleste usturoiul dat pe razatoare. 2. Ceapa curatata si tocata se dunstuieste si ea pana ce devine sticloasa. Se adauga castravetele curatat de coaja si de seminte si taiat cubulete si bucatelele de rosii si se lasa toate sa se dunstuiasca 5-6 minute, se adauga apa. 3. Dupa ce incep sa fiarba, se gusta de sare, piper si zahar si se trec printr-o sita sau se maruntesc cu mixerul. 4. Se incorporeaza busuiocul spalat si tocat marunt, se lasa supa sa se raceasca, dupa care se tine cel putin o ora la frigider. 5. Se curata ceapa si se taie marunt. Ardeii se taie in doua, se indeparteaza nervurile si semintele, se spala si se taie fasii. 6. Dovlecelul se curata si se taie bucatele, iar rosiile, curatate de pielita, se taie cubulete. 7. Se scoate supa din frigider, se pun in ea - decorativ - toate legumele si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gazpacho (supa rece de legume)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Acroshka

Acroshka

Acroshka este o supa rece din bucataria traditionala rusa, in unele localitati din Rusia o mai numesc

17 voturi    16 comentarii
24h
Supe de legume
Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Supa de cartofi ungureasca cu tarhon si taietei secuiesti

Curatam ceapa, legumele si le spalam. Ceapa o tocam marunt, morcovii si radacina de patrunjel le

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1-2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 ceapa
  • 1 castravete mic
  • 500 g rosii taiate cubulete
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • piper macinat
  • 1 varf de cutit zahar
  • 1 legatura busuioc
  • 1 l apa.
  • In plus: 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 dovlecel
  • 4 rosii.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
Supa de rosii cu orez