Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir

Ingrediente

  • Rezultat exceptional, o conbinatie de arome și o culoare deosebita
  • Eu am folosit niste capsuni care nu prea erau parfumate asa ca am încercat sa le aduc un plus de savoare folosind alte câteva fructe
  • 1/2 kg capsuni bine coapte
  • 1 kiwi, leaga bine gemul
  • 1 mana de merisoare uscate
  • 1 bucata mica de un deget ghimbir
  • 1/2 cana zahar, 100 gr
  • 1 mar curățat de coaja
  • 1 portocala curatata cat se poate de pielita și seminte
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Capsunile conțin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele după plac și le amestecam cu zaharul si restul de zeama de lamaie. Ghimbirul poate fi dat prin razatoare dar dacă vreti puteți să-l lasati întreg și să-l scoateti când e gata. Dupa ce s-a lăsat sirop le punem la fiert pana se leaga. Eu am zdrobit câteva fructe la fierbere dar am lăsat și bucati, puteți sa le blenduiți ca sa iasa o pasta fina și sa nu ramana ate de la portocala. Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor.

Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza și culoarea frumoasa a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul, ca sa nu iasa foarte dulce eu pun zaharul treptat și gust mereu. Punem gemul fierbinte în borcanele sterilizate, încălzite la cuptor și așezate pe cutite. Le mai dam putin la cuptor sa prinda o pojghita gemul, punem capace și punem la cald pana a doua zi, le puteți pune cu gura in jos. Nu folosesc mult zahar la fructe mai ales daca sunt dulci, doar cat sa se lege dulceata. Conservant nici atat, lamaia este suficienta și secretul este ca borcanele sa fie bine spalate si capacele bine stranse ca sa nu intre pic de aer.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor