autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de morcovi si caise

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
200 gr morcovi cruzi si caise amestecate, de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali dc sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui ), 200 gr zahar, vanilie sau zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Eu am pus morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate , fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveciori dupa reteta bulgareasca

Castraveciori dupa reteta bulgareasca

Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca

89 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
COMPOT DE PRUNE

COMPOT DE PRUNE

1. Pentru servirea imediata: Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna

28 voturi    8 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr morcovi cruzi si caise amestecate
  • de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali dc sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui )
  • 200 gr zahar
  • vanilie sau zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Cei mai buni ardei capia pentru iarnă