autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Gem de morcovi si caise

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
200 gr morcovi cruzi si caise amestecate, de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali dc sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui ), 200 gr zahar, vanilie sau zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Eu am pus morcovii curatati si taiati bucati ( mergeau si rasi ) impreuna cu caisele spalate , fara simburi si curatate pe cit posibil de coaja in vasul de sticla cu capac la microunde pt 5 minute . Nu e obligatoriu la microunde se poate si in cratita pe foc in cazul asta cu 1-2 linguri apa . Dupa 5 min am adaugat zaharul peste morcovi si caise si am amestecat .. Inca alte 5 minute si am verificat din nou si amestecat siropul format . Am mai dat o tura de 4 minute caci era deajuns .. acum in functie de cantitate sau de cuptor timpul poate varia ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de morcovi si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Rosii galbene uscate in ulei de nuca

Procedeul este simplu si identic cu cel de al uscarii in cuptor a rosiilor obisnuite. Doar ca acestea

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Anul trecut am facut mai intai siropul din apa si zahar.Anul asta am pus in oala in care urma sa

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr morcovi cruzi si caise amestecate
  • de preferat morcovi baby care sunt mai dulci dar sunt ok si cei normali dc sunt proaspeti ( cand se ofilesc morcovii devin usor amarui )
  • 200 gr zahar
  • vanilie sau zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc