Reteta de gem de prune. Gem de prune reteta simpla, fara conservant.
Pentru un gem de prune delicios, procedam asa. Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa pana isi lasa sucul (amestecacati din cand in cand).
Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul si compozitia a mai scazut, se de pe foc.
Se toarna fierbinte in borcane (corect sterilizate), se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.
Veti obtine un gem de prune gustos, nu foarte dulce, cu o culoare foarte frumoasa.
Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii