autor:

cristina cryss0809

» » Dulciuri diverse

Gem de zarzare (caise)

Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Ingrediente
1kg zarzare,1 kg de zahar ,jumatate lamaie mai mica,apa 100-150ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam juma de ora dupa eu am taiat zarzarele in bucati si le am stropit cu juma de lamaie.Am pus zaharul intr-o oala peste care am turnat 100-150 gr de apa am pus la foc 5-6 minute pana cand sa dizolvat zaharul si sa facut un sirop.Cand sa format siropul am adaugat fructele si le fierbem iar cand se formeaza spuma o luam si avem grija sa nu dea pe aragaz e bine a nu pleca de langa gem .Este gata cand punem pe o farfurie bobilele le dam la rece iar ele raman intacte atunci gemul e legat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zarzare (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu mere si scortisoara

Briose cu mere si scortisoara

Pregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem

3 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac

Cozonac

Cand ne apucam de aluat, toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (eu le-am pregatit

4 voturi    3 comentarii
3h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cristina cryss0809

    cristina cryss0809 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2016

    Nu trebuie sa verificam dexul stim cu totii diferenta dintre zarzare si caise.Ideea mea era ca putem face gem atat din zarzare,caise etc...

  • Fara foto

    o caisa doua zarzare , 12 iulie 2015

    zarzarele nu sunt caise, doamna, verificati dexul.

  • cristina cryss0809

    cristina cryss0809 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Multumesc ,gemul de zarzare este preferatul nostrul are un gust dulce acrisor.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Corcoduşele au multă pectină, se poate face gem cu puţin zahăr, se leagă bine. Eu pun 3 kg de zahăr la o găleată de zarzăre. E bun la prăjituri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Ce bine arata! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 1kg zarzare,1 kg de zahar ,jumatate lamaie mai mica,apa 100-150ml

Raporteaza reteta

Retete
de cristina cryss0809
CIORBA DE COCOS

CIORBA DE COCOS

Se curata cocosul, se spala si se pune la fiert in oala minune cu o lingurita sare dar in prealabil

16 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

cristina cryss0809 (Chef de cuisine)

Nu trebuie sa verificam dexul stim cu totii diferenta dintre zarzare si caise.Ideea mea era ca putem face gem atat din zarzare,caise etc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Coconut macarons