autor:

cristina cryss0809

» » Dulciuri diverse

Gem de zarzare (caise)

Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina cryss0809 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Ingrediente
1kg zarzare,1 kg de zahar ,jumatate lamaie mai mica,apa 100-150ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam juma de ora dupa eu am taiat zarzarele in bucati si le am stropit cu juma de lamaie.Am pus zaharul intr-o oala peste care am turnat 100-150 gr de apa am pus la foc 5-6 minute pana cand sa dizolvat zaharul si sa facut un sirop.Cand sa format siropul am adaugat fructele si le fierbem iar cand se formeaza spuma o luam si avem grija sa nu dea pe aragaz e bine a nu pleca de langa gem .Este gata cand punem pe o farfurie bobilele le dam la rece iar ele raman intacte atunci gemul e legat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zarzare (caise)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu aroma de portocala

Cozonac cu aroma de portocala

Mai intai pregatim maiaua. Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
fursecuri simple cu nuca de cocos

fursecuri simple cu nuca de cocos

Amestecam faina cu untul cuburi, nuca de cocos, 2 galbenusuri si zaharul. Amestecati totul rapid

10 voturi    1 comentariu
3h 25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • cristina cryss0809

    cristina cryss0809 (Chef de cuisine) , 04 februarie 2016

    Nu trebuie sa verificam dexul stim cu totii diferenta dintre zarzare si caise.Ideea mea era ca putem face gem atat din zarzare,caise etc...

  • Fara foto

    o caisa doua zarzare , 12 iulie 2015

    zarzarele nu sunt caise, doamna, verificati dexul.

  • cristina cryss0809

    cristina cryss0809 (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

    Multumesc ,gemul de zarzare este preferatul nostrul are un gust dulce acrisor.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Corcoduşele au multă pectină, se poate face gem cu puţin zahăr, se leagă bine. Eu pun 3 kg de zahăr la o găleată de zarzăre. E bun la prăjituri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Ce bine arata! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1kg zarzare,1 kg de zahar ,jumatate lamaie mai mica,apa 100-150ml

Raporteaza reteta

Retete
de cristina cryss0809
CIORBA DE COCOS

CIORBA DE COCOS

Se curata cocosul, se spala si se pune la fiert in oala minune cu o lingurita sare dar in prealabil

15 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza

cristina cryss0809 (Chef de cuisine)

Nu trebuie sa verificam dexul stim cu totii diferenta dintre zarzare si caise.Ideea mea era ca putem face gem atat din zarzare,caise etc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu banane si crema nugat