Ingrediente
5 kg ciuperci (ghebe), 3 kg ceapa, 1/2 l otet, 1,5 l apa, 2 linguri sare mare, 100 ml ulei, 3 linguri miere de albine, piper boabe, ienibahar boabe, foi de dafin,frunza de visin,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
18 voturi
Mod de preparare
Ceapa taiata juliene, o treci prin baitzul clocotit obtinut din :otet, apa, sare, miere, ulei, condimente.Asezi un strat de ciuperci, un strat de ceapa, pana umplii borcanul. Acoperi cu baitz clocotit, capsezi. Sterilizezi 40 minute,invelesti borcanele in paturi, lasi sa se raceasca treptat. Este o salata grozava.
Cely , 13 august 2009
Cu aceeasi tehnologie se pot marina RASCOVII tot ciuperci de padure, sunt mult mai aromati si mai carnosi. Nu stiu daca se gasesc in toate zonele. La munte cu siguranta.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Cred ca pentru iarna sunt foarte bune,felicitari pentru reteta.Buna ideea cu ceapa.