autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci cu fasii de muschi de porc

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, , 600 g cotlet de porc fara os, 2 catei de usturoi, 1 fir de rozmarin, 1 lingurita boia dulce macinata, 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu, 3 fileuri de sardea, 1 conserva mare de rosii decojite, 1 lingura de capere, 1/2 lamaie, 1 legatura de patrunjel proaspat, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1- se taie carnea de porc in fasii late de 2 cm si se presara peste 1/2 lingurita de piper.Se curata si se toaca usturoiul.Se toaca rozmarinul si se amesteca cu boia, ulei si usturoiul tocat.Se pune carnea in acest amestec si se lasa la marinat timp de 1 ora.
2-se curata ceapa si se taie in cubulete.Se taie ardeiul in patru, se indeparteaza cotorul si peretii interiori, se spala, apoi se taie in fasii.Se maruntesc fileurile de sardea.Se scurg rosiile, se pastreaza zeama, ia pulpa se taie in bucati mari.
3- se pune carnea de porc impreuna k marinata intr-o tigaie incapatoare si se prajeste bine la foc puternic.Se adauga ceapa, ardeiul, bucatile de sardea, rosiile si caperele si se mai caleste totul un timp scurt.Se fierbe acoperit pana se inmoaie carnea.Daca este necesar se poate adauga zeama de la rosii.
4- se da pe razatoare coaja lamaii si se presara pe maincare impreuna cu atrunjelul.Se condimenteaza cu sare, piper si sucul lamaii.


La acest fel se potrivesc bine cartofii copti, painea frantuzeasca sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu fasii de muschi de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Mancarica de cartofi cu coasta afumata

Spalam coastele si le punem intr-o oala la fiert. La jumatatea prepararii dam oala deoparte. Curatam

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte apetisanta!

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 600 g cotlet de porc fara os
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 lingurita boia dulce macinata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 fileuri de sardea
  • 1 conserva mare de rosii decojite
  • 1 lingura de capere
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Varza fiarta cu coaste de porc