Ghiveci cu fasii de muschi de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 600 g cotlet de porc fara os
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 lingurita boia dulce macinata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 fileuri de sardea
  • 1 conserva mare de rosii decojite
  • 1 lingura de capere
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

1- se taie carnea de porc in fasii late de 2 cm si se presara peste 1/2 lingurita de piper.Se curata si se toaca usturoiul.Se toaca rozmarinul si se amesteca cu boia, ulei si usturoiul tocat.Se pune carnea in acest amestec si se lasa la marinat timp de 1 ora.

2-se curata ceapa si se taie in cubulete.Se taie ardeiul in patru, se indeparteaza cotorul si peretii interiori, se spala, apoi se taie in fasii.Se maruntesc fileurile de sardea.Se scurg rosiile, se pastreaza zeama, ia pulpa se taie in bucati mari.

3- se pune carnea de porc impreuna k marinata intr-o tigaie incapatoare si se prajeste bine la foc puternic.Se adauga ceapa, ardeiul, bucatile de sardea, rosiile si caperele si se mai caleste totul un timp scurt.Se fierbe acoperit pana se inmoaie carnea.Daca este necesar se poate adauga zeama de la rosii.

4- se da pe razatoare coaja lamaii si se presara pe maincare impreuna cu atrunjelul.Se condimenteaza cu sare, piper si sucul lamaii.

La acest fel se potrivesc bine cartofii copti, painea frantuzeasca sau salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise