autor:

Carmyna

» » Conserve si muraturi

Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde

Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2010

Ingrediente
Se aleg in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc de rosii.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pina capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura de ardei prajit, 2 felii de rosii, o lingurita de ceapa calita si o lingurita de verdeata. Se presara usor cu lingura si se completeaza sucul in fiecare borcan. Deasupra, se pun cite 2 masline. Se leaga cu celofan si se sterilizeaza borcanele pe baie de aburi, lasindu-le sa fiarba cu clocote mici 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Compot usor de caise

Compot usor de caise

Caisele spalate se pun in borcan, se adauga 3 linguri de zahar si apa cat cuprinde. Se inchide borcanul

5 voturi    4 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet

Ardei iuti in otet

Ardeii iuti se spala bine si se aseaza ori intr-un borcan ori intr-o sticla mai larga la gura(sticla

0 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Cred ca iese tare bun!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Carmyna
Prajitura simpla

Prajitura simpla

Se bat ouale (neseparate), se adauga sarea, zaharul, uleiul, apa si se amesteca bine. Adaugam faina

3 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri
Paine casa

Paine casa

Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura

2 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Patlagele murate (gogonele)

Patlagele murate (gogonele)

Ptlagelele spalate bine se asaza in borcane mai mari sau bidoane intercaland din loc in loc condimentele

15 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Cred ca iese tare bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet