autor:

stefania

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de toamna

Autor: stefania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
1 vanata mare, 4-5 cartofi potriviti, 3 cepe mari, 3 ardei grasi, 1 dovlecel mare, 3 rosii, 2 morcovi mai mari, sau 3 potriviti, ulei masline, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Este o reteta extrem de simpla si foarte gustoasa. Cum toamna este regina legumelor, putem sa facem o varietate larga de combinatii. Aceasta este combinatia care ne place noua , dar se pot pune si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

Legumele se taie rondele, ceapa solzisori (nu am avut dovlecel proaspat, am pus congelat, iar rosiile sunt din conserva, taiate cubulete). Aranjarea in oala se face pe straturi. Eu incep intotdeauna cu ceapa, apoi vanata, ardeiul gras, morcov,dovlecel, rosie si cartof si o luam de la cap. Cantitatea de legume este suficienta pentru 2 astfel de stratificari de legume. Punem apa pana la jumatatea cantitatii de legume ( mai lasa si ele apa), ulei, sare si cand punem la cuptor 2-3 crengute de cimbru.

Se fierbe la foc potrivit pana legumele sunt patrunse, apoi dam la cumptor, la foc moderat, pana scade apa si ultimul strat de legume este frumos gratinat.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura din piept de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

Curatim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ochiuri

Spanac cu ochiuri

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa

56 voturi    12 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Bun tare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mare
  • 3 rosii
  • 2 morcovi mai mari
  • sau 3 potriviti
  • ulei masline
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de stefania
Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Bruschete cu rosii si pastai

Bruschete cu rosii si pastai

Feliile de paine unse cu putin ulei masline pe ambele parti se rumenesc in cuptor (eu le-am facut

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun tare!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida gratinata cu piept de pui si ciuperci