autor:

stefania

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de toamna

Autor: stefania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
1 vanata mare, 4-5 cartofi potriviti, 3 cepe mari, 3 ardei grasi, 1 dovlecel mare, 3 rosii, 2 morcovi mai mari, sau 3 potriviti, ulei masline, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Este o reteta extrem de simpla si foarte gustoasa. Cum toamna este regina legumelor, putem sa facem o varietate larga de combinatii. Aceasta este combinatia care ne place noua , dar se pot pune si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

Legumele se taie rondele, ceapa solzisori (nu am avut dovlecel proaspat, am pus congelat, iar rosiile sunt din conserva, taiate cubulete). Aranjarea in oala se face pe straturi. Eu incep intotdeauna cu ceapa, apoi vanata, ardeiul gras, morcov,dovlecel, rosie si cartof si o luam de la cap. Cantitatea de legume este suficienta pentru 2 astfel de stratificari de legume. Punem apa pana la jumatatea cantitatii de legume ( mai lasa si ele apa), ulei, sare si cand punem la cuptor 2-3 crengute de cimbru.

Se fierbe la foc potrivit pana legumele sunt patrunse, apoi dam la cumptor, la foc moderat, pana scade apa si ultimul strat de legume este frumos gratinat.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura din piept de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

Curatim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Bun tare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mare
  • 3 rosii
  • 2 morcovi mai mari
  • sau 3 potriviti
  • ulei masline
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de stefania
Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Bruschete cu rosii si pastai

Bruschete cu rosii si pastai

Feliile de paine unse cu putin ulei masline pe ambele parti se rumenesc in cuptor (eu le-am facut

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun tare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Varza dulce cu carnati proaspeti