autor:

stefania

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci de toamna

Autor: stefania (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: stefania (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2013

Ingrediente
1 vanata mare, 4-5 cartofi potriviti, 3 cepe mari, 3 ardei grasi, 1 dovlecel mare, 3 rosii, 2 morcovi mai mari, sau 3 potriviti, ulei masline, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Este o reteta extrem de simpla si foarte gustoasa. Cum toamna este regina legumelor, putem sa facem o varietate larga de combinatii. Aceasta este combinatia care ne place noua , dar se pot pune si alte legume, in functie de preferintele fiecaruia.

Legumele se taie rondele, ceapa solzisori (nu am avut dovlecel proaspat, am pus congelat, iar rosiile sunt din conserva, taiate cubulete). Aranjarea in oala se face pe straturi. Eu incep intotdeauna cu ceapa, apoi vanata, ardeiul gras, morcov,dovlecel, rosie si cartof si o luam de la cap. Cantitatea de legume este suficienta pentru 2 astfel de stratificari de legume. Punem apa pana la jumatatea cantitatii de legume ( mai lasa si ele apa), ulei, sare si cand punem la cuptor 2-3 crengute de cimbru.

Se fierbe la foc potrivit pana legumele sunt patrunse, apoi dam la cumptor, la foc moderat, pana scade apa si ultimul strat de legume este frumos gratinat.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura din piept de pui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de toamna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna

Curatim toate legumele. Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem

6 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu pui si legume

Orez cu pui si legume

Ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Se pun la calit in tigaie cu putin ulei. Se adauga

7 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Bun tare!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 3 cepe mari
  • 3 ardei grasi
  • 1 dovlecel mare
  • 3 rosii
  • 2 morcovi mai mari
  • sau 3 potriviti
  • ulei masline
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de stefania
Paste cu sos de rosii

Paste cu sos de rosii

Punem 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie si incalzim. Cand e incins, punem 2-3 catei usturoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Bruschete cu rosii si pastai

Bruschete cu rosii si pastai

Feliile de paine unse cu putin ulei masline pe ambele parti se rumenesc in cuptor (eu le-am facut

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pieptul de curcan se subtiaza astfel incat sa aibe grosimea de aproximativ 1.5 cm. Se sareaza pe

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

Bun tare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Mic dejun satios