autor:

strumfii bucatari

» » Mancaruri cu carne

Ghiveci de vitel cu orz

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 mai 2017

Ingrediente
1 pachet (500 g.) Orz Misko, 1 kg de vițel umăr cu os, taiat, ½ cana ulei, 1 ceapa, 1 cățel de usturoi, zdrobit, 1 linguriță. linguri cimbru, 1 linguriță. linguri de busuioc, 2 lingurite. pasta de tomate linguri, ½ cana vin alb, 500 gr rosii tocate, 1 cană cascaval ras, sare, piper, 1.5 litri apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.

Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere.

Punem carnea cu zeama, intr un vas de yena, adaugam orzul, se amestecă și punem in cuptor preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20 de minute. Dupa ce este gata, se pune pe platou se presara cu cascaval ras și se servește.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de vitel cu orz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

1. Se curata ardeii, se spala si li se scot cotoarele; 2. Se pune carnea tocata de porc si vita

21 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu ciolan crud

Varza calita cu ciolan crud

Puneti carnea la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, la foc mic cu capac, aproximativ o

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet (500 g.) Orz Misko
  • 1 kg de vițel umăr cu os
  • taiat
  • ½ cana ulei
  • 1 ceapa
  • 1 cățel de usturoi
  • zdrobit
  • 1 linguriță. linguri cimbru
  • 1 linguriță. linguri de busuioc
  • 2 lingurite. pasta de tomate linguri
  • ½ cana vin alb
  • 500 gr rosii tocate
  • 1 cană cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1.5 litri apa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Volovan acompaniat de crochete de piure(Vol-au-vent,denumirea originala a acestei mincari)