Se fierb cartofii in coaja. Se curata de coaja cat mai repede, cat sunt inca fierbinti si apoi se paseaza. Se aseaza cartofii pe un pat de faina, se presara si deasupra lor făina si se framanta usor. Cand incepe aluatul sa se lege se adauga ouale, condimentele, uleiul si eventual faina. Cand aluatul este moale, nu lipicios, inseamna ca este gata. Nu se pune prea multa faina caci ingreuneaza gnocchi. Se imparte aluatul în 8 parti si fiecare parte se ruleaza, conferindu-i un diametru de 2-3 cm. Se taie in bucati de 2-3 cm. un baton de aproximativ 2 cm in diametru.
Se pune apa cu sare si un strop de ulei la fiert. Bucatile taiate se modeleaza cu o furculita, pe o parte (incercand sa dam aspectul unor scoici).
Cand fierbe apa se introduc scoicutele pe rand. Sunt gata dupa cateva minute, cand se ridica singure la suprafata. Se scot din apa si se pregatesc pentru servire.
Sfaturi: 1.Se poate face un sos din ulei si smantana/iaurt cu care se stropesc gnocchi si se imbogatesc cu putina branza rasa.
2. Se stropesc cu ulei şi a doua zi pot fi prajite in ulei. Sunt delicioase! Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii