Se fierb cartofii in coaja. Se curata de coaja cat mai repede, cat sunt inca fierbinti si apoi se paseaza. Se aseaza cartofii pe un pat de faina, se presara si deasupra lor făina si se framanta usor. Cand incepe aluatul sa se lege se adauga ouale, condimentele, uleiul si eventual faina. Cand aluatul este moale, nu lipicios, inseamna ca este gata. Nu se pune prea multa faina caci ingreuneaza gnocchi. Se imparte aluatul în 8 parti si fiecare parte se ruleaza, conferindu-i un diametru de 2-3 cm. Se taie in bucati de 2-3 cm. un baton de aproximativ 2 cm in diametru.
Se pune apa cu sare si un strop de ulei la fiert. Bucatile taiate se modeleaza cu o furculita, pe o parte (incercand sa dam aspectul unor scoici).
Cand fierbe apa se introduc scoicutele pe rand. Sunt gata dupa cateva minute, cand se ridica singure la suprafata. Se scot din apa si se pregatesc pentru servire.
Sfaturi: 1.Se poate face un sos din ulei si smantana/iaurt cu care se stropesc gnocchi si se imbogatesc cu putina branza rasa.
2. Se stropesc cu ulei şi a doua zi pot fi prajite in ulei. Sunt delicioase! Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii