Gnocchi cu pui şi sos pesto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Ingrediente

  • - 400 gr gnocchi
  • - 1 ceapă verde
  • - 1 morcov
  • - 1 rădăcină de pătrunjel
  • - 1 felie ţelină
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 liguriţe sos pesto
  • - 3 linguri pastă de roşii
  • - 2 roşii cherry
  • - piper alb, sare
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • - 3 căţei de usturoi
  • - parmezan

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă adaugaţi legumele rase si amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga in oală cănd legumele sau înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până cand carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjel uscat şi usturoiul pisat, cand este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie…adăugaţi sosul de pui şi 2 linguriţe de sos pesto, amestecaţi bine…presăraţi permezan şi gata, poftă buna!

Notă:

Se ştie că pentru pentru italieni sos pesto înseamnă neapărat sosul de bază, care se serveşte la paste. În acelaşi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai vechi sosuri pe baza de ulei de măsline. La originea lui se află un sos preparat din usturoi şi un condiment (numit garum) obţinut din plante aromatice. Acest sos poate fi pregătit şi acasă însă mai nou el poate fi găsit şi în comerţ.

www.culinar.md

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor