autor:

Mira

» » Paste si pizza

Gnocchi cu pui şi sos pesto

Autor: Mira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
- 400 gr gnocchi, - 1 ceapă verde, - 1 morcov, - 1 rădăcină de pătrunjel, - 1 felie ţelină, - 1 piept de pui dezosat, - 2 liguriţe sos pesto, - 3 linguri pastă de roşii, - 2 roşii cherry, - piper alb, sare, - 50 ml ulei de măsline, - 1 linguriţă pătrunjel uscat, - 3 căţei de usturoi, - parmezan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă adaugaţi legumele rase si amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga in oală cănd legumele sau înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până cand carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjel uscat şi usturoiul pisat, cand este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie…adăugaţi sosul de pui şi 2 linguriţe de sos pesto, amestecaţi bine…presăraţi permezan şi gata, poftă buna!

Notă:

Se ştie că pentru pentru italieni sos pesto înseamnă neapărat sosul de bază, care se serveşte la paste. În acelaşi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai vechi sosuri pe baza de ulei de măsline. La originea lui se află un sos preparat din usturoi şi un condiment (numit garum) obţinut din plante aromatice. Acest sos poate fi pregătit şi acasă însă mai nou el poate fi găsit şi în comerţ.

www.culinar.md
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu pui şi sos pesto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mamaliguta cu cartofi

Mamaliguta cu cartofi

Se pune apa a fiert cu sarea,se curarata cartofii ,se spala,se taie in patratele mici si se fierb.Cind

8 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA

RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA

Se cerne faina intr-un vas incapator, se adauga laptele caldut,un ou,un praf de sare, putin ulei

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2011

    Delicioase pastele ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • - 400 gr gnocchi
  • - 1 ceapă verde
  • - 1 morcov
  • - 1 rădăcină de pătrunjel
  • - 1 felie ţelină
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 liguriţe sos pesto
  • - 3 linguri pastă de roşii
  • - 2 roşii cherry
  • - piper alb
  • sare
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • - 3 căţei de usturoi
  • - parmezan

Raporteaza reteta

Retete
de Mira
Friptură de mistreţ

Friptură de mistreţ

In primul rand se spala carnea, se sareaza putin si se lasa la rece. Intre timp se amesteca: sosul

42 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pui marinat cu ghimbir

Pui marinat cu ghimbir

Se spala pulpele si taie in jumatate. Ghimbirul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Se amesteca

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Pizza Pronto pufoasă

Pizza Pronto pufoasă

Presarati faina pe masa curata, intindeti aluatul intr-o foaie de 3 mm grosime. Asezati-l pe o tava

4 voturi    2 comentarii
40 min
Paste si pizza
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioase pastele ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
paste cu ciuperci si ardei