Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă adaugaţi legumele rase si amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga in oală cănd legumele sau înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până cand carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjel uscat şi usturoiul pisat, cand este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie…adăugaţi sosul de pui şi 2 linguriţe de sos pesto, amestecaţi bine…presăraţi permezan şi gata, poftă buna!
Notă:
Se ştie că pentru pentru italieni sos pesto înseamnă neapărat sosul de bază, care se serveşte la paste. În acelaşi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai vechi sosuri pe baza de ulei de măsline. La originea lui se află un sos preparat din usturoi şi un condiment (numit garum) obţinut din plante aromatice. Acest sos poate fi pregătit şi acasă însă mai nou el poate fi găsit şi în comerţ.
www.culinar.md
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieIncearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaReteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...
Salata de vinete cu maionezaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii