Gnocchi cu pui şi sos pesto

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi cu pui şi sos pesto

Ingrediente

  • - 400 gr gnocchi
  • - 1 ceapă verde
  • - 1 morcov
  • - 1 rădăcină de pătrunjel
  • - 1 felie ţelină
  • - 1 piept de pui dezosat
  • - 2 liguriţe sos pesto
  • - 3 linguri pastă de roşii
  • - 2 roşii cherry
  • - piper alb, sare
  • - 50 ml ulei de măsline
  • - 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • - 3 căţei de usturoi
  • - parmezan

Mod de preparare

Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă adaugaţi legumele rase si amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga in oală cănd legumele sau înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până cand carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjel uscat şi usturoiul pisat, cand este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie…adăugaţi sosul de pui şi 2 linguriţe de sos pesto, amestecaţi bine…presăraţi permezan şi gata, poftă buna!

Notă:

Se ştie că pentru pentru italieni sos pesto înseamnă neapărat sosul de bază, care se serveşte la paste. În acelaşi timp acest sos pesto este considerat unul din cele mai vechi sosuri pe baza de ulei de măsline. La originea lui se află un sos preparat din usturoi şi un condiment (numit garum) obţinut din plante aromatice. Acest sos poate fi pregătit şi acasă însă mai nou el poate fi găsit şi în comerţ.

www.culinar.md

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise