Gnocchi international

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa, taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • marar proaspat, tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt
  • Parmesan, proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat, tocat

Mod de preparare

Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.

Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.

Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.

Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise