autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Gnocchi international

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
500 g gnocchi, sare, apa, Varianta romaneasca:, 1 ceapa, taiata solzisori, 1 lingura de otet alb, 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare, piper negru, proaspat macinat, marar proaspat, tocat marunt, Varianta mediteraneana:, 2 linguri de ulei de masline, 4 catei de usturoi, tocati marunt, 3-4 linguri cu pasta de rosii, 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt, Parmesan, proaspat ras, Varianta asiatica:, 3 linguri de ulei de orez, 1 lingurita de seminte de chimen, 2 lingurite de boabe de coriandru, 1 lingurita de boabe de mustar, patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.

Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.
Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.

Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Macaroane cu ceapa si branza de oi

Macaroane cu ceapa si branza de oi

Cand clocoteste apa cu sarea si uleiul, adaug macaroanle. Las sa fiarba dupa prescriptiile de pe

13 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa
  • taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • marar proaspat
  • tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • Parmesan
  • proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza de casa