autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Gnocchi international

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
500 g gnocchi, sare, apa, Varianta romaneasca:, 1 ceapa, taiata solzisori, 1 lingura de otet alb, 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare, piper negru, proaspat macinat, marar proaspat, tocat marunt, Varianta mediteraneana:, 2 linguri de ulei de masline, 4 catei de usturoi, tocati marunt, 3-4 linguri cu pasta de rosii, 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt, Parmesan, proaspat ras, Varianta asiatica:, 3 linguri de ulei de orez, 1 lingurita de seminte de chimen, 2 lingurite de boabe de coriandru, 1 lingurita de boabe de mustar, patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.

Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.
Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.

Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza la

Pizza la "fund de lemn"

Se preincalzeste cuptorul 10 minute la 180 de grade. In acest timp, se ia o tava rotunda speciala

4 voturi    1 comentariu
50 min
Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se dizolva drojdia de bere si zaharul in 2-3 linguri de apa calduta.Se toarna intr-o adincitura facuta

10 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa
  • taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • marar proaspat
  • tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • Parmesan
  • proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza cu blat de mamaliga