autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Gnocchi international

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2011

Ingrediente
500 g gnocchi, sare, apa, Varianta romaneasca:, 1 ceapa, taiata solzisori, 1 lingura de otet alb, 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui, sare, piper negru, proaspat macinat, marar proaspat, tocat marunt, Varianta mediteraneana:, 2 linguri de ulei de masline, 4 catei de usturoi, tocati marunt, 3-4 linguri cu pasta de rosii, 1 mana de busuioc proaspat, tocat marunt, Parmesan, proaspat ras, Varianta asiatica:, 3 linguri de ulei de orez, 1 lingurita de seminte de chimen, 2 lingurite de boabe de coriandru, 1 lingurita de boabe de mustar, patrunjel proaspat, tocat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Iata 3 modalitati interesante de a prepara gnocchi: in stil romanesc, mediteranean si asiatic. Acest film pune in evidenta versatilitatea acestui ingredient.

Se prepara sosul romanesc, amestecand ingredientele intr-un castron.

Se prepara sosul mediteranean intr-o tigaie si se pastreaza cald.

Se infuzeaza uleiul de orez cu mirodenii.

Se fierb gnocchi in apa clocotita cu sare, timp de 2-3 minute, pana ce se ridica la suprafata.
Se impart gnocchi in trei parti. O parte se amesteca bine cu sosul romanesc. Se serveste ornat cu marar.

O alta treime se adauga in tigaia cu ulei infuzat si se amesteca. Se adauga patrunjel tocat. Se servetse ornat cu patrunjel ras.

Ultima treime se adauga in sosul fierbinte mediteranean impreuna cu busuioc tocat. Se serveste ornat cu bucuioc.

Se prepara din cartofi fainosi, cu continut mic de apa. Se fierb in coaja sau se coc. Se fac piure cu faina, uneori si cu ou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi international" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna - reteta mea

Lasagna - reteta mea

Pregatiti besciamella: -se topeste untul intr-o craticioara de inox pt a nu se lipii;intre timp ati

12 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Budinca de paste cu sunca si ciuperci

Budinca de paste cu sunca si ciuperci

Pastele se fierb in apa cu sare.Se scurg, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 3 linguri ulei. Peste

3 voturi    6 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g gnocchi
  • sare
  • apa
  • Varianta romaneasca:
  • 1 ceapa
  • taiata solzisori
  • 1 lingura de otet alb
  • 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • marar proaspat
  • tocat marunt
  • Varianta mediteraneana:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • tocati marunt
  • 3-4 linguri cu pasta de rosii
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • tocat marunt
  • Parmesan
  • proaspat ras
  • Varianta asiatica:
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 2 lingurite de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de boabe de mustar
  • patrunjel proaspat
  • tocat

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi