Gnocchi Romani

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 250 gr. gris
  • 100 gr. unt
  • 50 gr. parmezan ras
  • 30-40 gr. cascaval ras sau alt tip de branza ca gruviera,
  • ementaler. etc
  • sare

Mod de preparare

Se pune laptele cu putina sare si 50 gr unt, pe foc sa fiarba. Inainte sa inceapa fierberea, focul il facem mic si incorporam, putin cate putin dar incontinu, tot grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand compozitia s-a intarit (aproape imediat), incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, timp de 20-25 minute...la foc mic, asa incat sa nu se lipeasca de cratita si sa ia gust de afumat.Dam deoparte cratita si adugam 2 linguri de parmezan ras, amestecam bine. Pe o tava (uda), intindem grisul fiert si cald, cu ajutorul unui cutit mai lat. Acesta il udam des, cand facem aceasta operatie, asa nivelam mai bine grisul. Grisul il intindem pe toata suprafata tavii, de grosime intre 1/2 si 1 cm.Lasam sa se raceasca iar apoi taiem discuri cu un pahar (diametru maxim 5-6 cm), pe toata suprafata, formand gnocchi. Luam o tava, ungem putin cu unt si punem toate marginile ramase, de la taierea discurilor. Topim restul de 50 gr. unt, punem o parte deasupra marginilor de gris, presaram parmezan, cat dorim.Deasupra asezam discurile, turnam restul de unt topit si presaram cu parmezan si cascaval. Pentru cantitatea cascaval sau alta branza folosita, decide-ti voi cat sa pune-ti, in functie de gustul vostru.

Se pune in cuptor, la foc potrivit, circa 1/2 ora, sau pana cand face deasupra o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise