Eu pregatesc gnochi cu cartofi (1kg) fierti, dati prin masina de tocat, la care se adauga 300g faina si 2 galbenusuri, sare, nucsoara si ft putin ulei (aici am folosit cartofi albastri de import). Faceti o coca tare din care rupeti o bucata pe care o alungati pe un fund de lemn presarat cu faina pt a nu se lipi, iar cu un cutit taiati bucati mici dupa placerea fiecaruia.
Se fierb in apa sarata, se scot cu un spumar in momentul in care vin sus si se condimenteaza cu sucul dorit. Se pune intr-o tigaie uleiul, usturoiul si dovlecelul taiat subtire feliute pe lungime, adugati racii decojiti, rosiile decojite si caiti pt putin timp, adaugati vinul, lasati sa vapore, iar la sfirsit patrunjelul condimentati gnochi.
Sunt deliciosi si lejeri - ca sa nu se lipeasca intre ei, puneti ulei de masline in momentul fierberii!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii