autor:

vera

» » Paste si pizza

Gnochi de cartofi cu verdure si raci(gamberi)

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2009

Ingrediente
1 confectie de gnochi de la supermarchet, -2 dovlecei mai mici, -2 rosii decojite, -raci curatati (congelati), -2 linguri ulei, -un catel usturoi, -putin patrunjel tocat,un paharel de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Eu pregatesc gnochi cu cartofi (1kg) fierti, dati prin masina de tocat, la care se adauga 300g faina si 2 galbenusuri, sare, nucsoara si ft putin ulei (aici am folosit cartofi albastri de import). Faceti o coca tare din care rupeti o bucata pe care o alungati pe un fund de lemn presarat cu faina pt a nu se lipi, iar cu un cutit taiati bucati mici dupa placerea fiecaruia.

Se fierb in apa sarata, se scot cu un spumar in momentul in care vin sus si se condimenteaza cu sucul dorit. Se pune intr-o tigaie uleiul, usturoiul si dovlecelul taiat subtire feliute pe lungime, adugati racii decojiti, rosiile decojite si caiti pt putin timp, adaugati vinul, lasati sa vapore, iar la sfirsit patrunjelul condimentati gnochi.

Sunt deliciosi si lejeri - ca sa nu se lipeasca intre ei, puneti ulei de masline in momentul fierberii!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnochi de cartofi cu verdure si raci(gamberi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu de toate

Pizza cu de toate

Pregatim coca si daca mai este nevoie de apa si de faina mai adaugam.Lasam coca sa se odihneasca

25 voturi    8 comentarii
50 min
Paste si pizza
Paste gratinate cu perisoare de carne

Paste gratinate cu perisoare de carne

Pregatim chiftelutele cu ceapa,patrunjelul tocate,sare,piperam,le prajim in ulei incins,si le adaugam

6 voturi    6 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mily , 31 august 2009

    Racii sunt raci si gamberi in romaneste inseamna creveti. Sunt doua lucruri diferite, nu le confunda.

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

    Se scrie "Gnocchi", daca vrem sa scriem corect italieneste!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Hmmm... suna interesant!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 confectie de gnochi de la supermarchet
  • -2 dovlecei mai mici
  • -2 rosii decojite
  • -raci curatati (congelati)
  • -2 linguri ulei
  • -un catel usturoi
  • -putin patrunjel tocat,un paharel de vin alb

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mily

Racii sunt raci si gamberi in romaneste inseamna creveti. Sunt doua lucruri diferite, nu le confunda.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PASTA RECE