Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece

Mod de preparare

Se pun zahărul și laptele într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește

Într-un castron, dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.

Puneți restul de lapte din nou pe foc și adăugați untul. Se încălzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.

Făina și sarea se cern într-un castron încăpător și se face un loc în mijloc unde vom adăuga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Între timp se face crema de ciocolată. Se pune smântâna pe foc și se adaugă mierea.

Când smântâna s-a încălzit se adaugă untul și ciocolata. Se amestecă bine până la omogenizare.

Întorcându-ne la aluat, când acesta a crescut se frământă din nou. Se întinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari. Se așează fiecare pe hârtie de copt și se mai lasă să dospească circa 30 de minute.

Uleiul se încinge, apoi se reduce focul. Se coc pe ambele părți până când devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gătite. Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tăvălesc prin zahăr și pudră de malț ( eu nu am avut, așa că am folosit scorțișoară ).

Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolată. Pentru asta vom folosi poșul.

Poftă bună!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor