autor:

Rita Ilieș

» » Prajituri

Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, 50 g zahăr pudră, 150 ml lapte integral, 15 g drojdie proaspătă, 50 g unt nesărat, 320 g făină, un praf sare de mare, două gălbenușuri, , Umplutura de ciocolată:, 250 ml smântână integrală, 2-4 linguri cu miere ( după gust ), 250 g ciocolată neagră mărunțită, 60 g unt nesărat rece

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun zahărul și laptele într-o cratiță, la foc mic, și se amestecă până când zahărul se topește

Într-un castron, dizolvați drojdia în jumătate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți castronul de-o parte.

Puneți restul de lapte din nou pe foc și adăugați untul. Se încălzește ușor. NU FIERBEȚI LAPTELE.

Făina și sarea se cern într-un castron încăpător și se face un loc în mijloc unde vom adăuga laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele două gălbenușuri. Se frământă un aluat elastic și se lasă să dospească până când își dublează volumul.

Între timp se face crema de ciocolată. Se pune smântâna pe foc și se adaugă mierea.

Când smântâna s-a încălzit se adaugă untul și ciocolata. Se amestecă bine până la omogenizare.

Întorcându-ne la aluat, când acesta a crescut se frământă din nou. Se întinde la o grosime de 1 cm și se taie apoi perinițe nu foarte mari. Se așează fiecare pe hârtie de copt și se mai lasă să dospească circa 30 de minute.

Uleiul se încinge, apoi se reduce focul. Se coc pe ambele părți până când devin maro-auriu ( golden brown ) și uniform gătite. Se scot pe un șervețel pentru 2 minute, apoi se tăvălesc prin zahăr și pudră de malț ( eu nu am avut, așa că am folosit scorțișoară ).

Se umplu apoi gogoșile cu crema de ciocolată. Pentru asta vom folosi poșul.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși cu ciocolată (Gordon Ramsay)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Teo

Prajitura Teo

Foile: Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana

123 voturi    16 comentarii
2h 20 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se bate frisca cu zaharul pudra si se da la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin

154 voturi    16 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Domnica Druca , 19 noiembrie 2014

    BUNE

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 50 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte integral
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 50 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • un praf sare de mare
  • două gălbenușuri
  • Umplutura de ciocolată:
  • 250 ml smântână integrală
  • 2-4 linguri cu miere ( după gust )
  • 250 g ciocolată neagră mărunțită
  • 60 g unt nesărat rece

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

15 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu branza si visine Prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Choux a la framboise Choux a la framboise

Choux: Se pun la fiert apa cu untul și un praf de sare. Când fierbe apa, se adaugă făina (cernută) toată odată, se amestecă

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Dulciuri diverse
Chec cu miere (onicleicheh)