autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Autor: cintecel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cintecel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
mamaliga 250-300 gr., , brinza alba de vaci 100 gr.,, marar prospat 1 lingurita, , rosie 1, , cascaval ras 50gr., , oregano, pentru sos:, lapte 200 ml,, cascaval ras 50gr., , piper negru,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de vaci cu mararul proaspat si sare, se aranjeaza deasupra fiecarei gogoase aproximativ o lingura de brinza. Se aranjeaza deasupra brinzei si o felie de rosie, iar deasupra se acopera cu o lingura de cascaval ras si se presoara putin oregano. Gogoasele se baga la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180-100 grade, pina cind se rumeneste putin cascavalul.
Sosul:
se pune la fiert laptele,cind incepe laptele sa fiarba se face focul mic de tot si treptat de adauga cascavalul pina cind acesta se topeste definitiv, iar sosul devine omogen si spunos, se sareaza si pipareaza dupa gust.
Sfat:
in sos se poate adauga si usturoi maruntit, un catel mic
Servitul:
Se toarna sosul in farfurie , se aranjeaza gogoasele deasupra, se serveste cald!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

0 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Se pun in robot toate ingredientele pentru blat, iar dupa ce a rezultat un aluat lipicios, se rastoarna

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta reteta. Dupa ingrediente, e pe gustul meu. Cu siguranta am sa incerc si eu. Revin cu imagini

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Foarte interesant. Bine ai venit printre noi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • mamaliga 250-300 gr.
  • brinza alba de vaci 100 gr.,
  • marar prospat 1 lingurita
  • rosie 1
  • cascaval ras 50gr.
  • oregano
  • pentru sos:
  • lapte 200 ml,
  • cascaval ras 50gr.
  • piper negru,
  • sare.

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi copti de doua ori (cartofi umpluti cu varza)