autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Autor: cintecel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cintecel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
mamaliga 250-300 gr., , brinza alba de vaci 100 gr.,, marar prospat 1 lingurita, , rosie 1, , cascaval ras 50gr., , oregano, pentru sos:, lapte 200 ml,, cascaval ras 50gr., , piper negru,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de vaci cu mararul proaspat si sare, se aranjeaza deasupra fiecarei gogoase aproximativ o lingura de brinza. Se aranjeaza deasupra brinzei si o felie de rosie, iar deasupra se acopera cu o lingura de cascaval ras si se presoara putin oregano. Gogoasele se baga la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180-100 grade, pina cind se rumeneste putin cascavalul.
Sosul:
se pune la fiert laptele,cind incepe laptele sa fiarba se face focul mic de tot si treptat de adauga cascavalul pina cind acesta se topeste definitiv, iar sosul devine omogen si spunos, se sareaza si pipareaza dupa gust.
Sfat:
in sos se poate adauga si usturoi maruntit, un catel mic
Servitul:
Se toarna sosul in farfurie , se aranjeaza gogoasele deasupra, se serveste cald!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
DOVLECEI PANE

DOVLECEI PANE

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene
Micul dejun arab- 3.

Micul dejun arab- 3."Falafel"- chifteluţe de naut si bob(fava beans)-de post

Boabele de naut si bob ( fava beans) se lasa la inmuiat in apa rece de pe o zi pe alta. Se scurge

14 voturi    8 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta reteta. Dupa ingrediente, e pe gustul meu. Cu siguranta am sa incerc si eu. Revin cu imagini

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Foarte interesant. Bine ai venit printre noi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • mamaliga 250-300 gr.
  • brinza alba de vaci 100 gr.,
  • marar prospat 1 lingurita
  • rosie 1
  • cascaval ras 50gr.
  • oregano
  • pentru sos:
  • lapte 200 ml,
  • cascaval ras 50gr.
  • piper negru,
  • sare.

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ciorba de dovlecei cu zeama de varza (de post)