autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Autor: cintecel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cintecel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
mamaliga 250-300 gr., , brinza alba de vaci 100 gr.,, marar prospat 1 lingurita, , rosie 1, , cascaval ras 50gr., , oregano, pentru sos:, lapte 200 ml,, cascaval ras 50gr., , piper negru,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de vaci cu mararul proaspat si sare, se aranjeaza deasupra fiecarei gogoase aproximativ o lingura de brinza. Se aranjeaza deasupra brinzei si o felie de rosie, iar deasupra se acopera cu o lingura de cascaval ras si se presoara putin oregano. Gogoasele se baga la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180-100 grade, pina cind se rumeneste putin cascavalul.
Sosul:
se pune la fiert laptele,cind incepe laptele sa fiarba se face focul mic de tot si treptat de adauga cascavalul pina cind acesta se topeste definitiv, iar sosul devine omogen si spunos, se sareaza si pipareaza dupa gust.
Sfat:
in sos se poate adauga si usturoi maruntit, un catel mic
Servitul:
Se toarna sosul in farfurie , se aranjeaza gogoasele deasupra, se serveste cald!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Legume sote la tigaie

Legume sote la tigaie

Pentru inceput, daca adaugati la final semintele de susan, este bine sa le prajiti putin inainte,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se spala bine ciupercile. Coditele ciupercilor, rosiile, morcovul si buchetelele de broccoli se

3 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 15 %
289.99 lei
246.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta reteta. Dupa ingrediente, e pe gustul meu. Cu siguranta am sa incerc si eu. Revin cu imagini

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Foarte interesant. Bine ai venit printre noi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • mamaliga 250-300 gr.
  • brinza alba de vaci 100 gr.,
  • marar prospat 1 lingurita
  • rosie 1
  • cascaval ras 50gr.
  • oregano
  • pentru sos:
  • lapte 200 ml,
  • cascaval ras 50gr.
  • piper negru,
  • sare.

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Humus reţetă Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul fiert (sau din conserva) impreuna

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paste cu legume la cuptor