autor:

Fara foto

» » Retete vegetariene

Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval

Autor: cintecel (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cintecel (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2011

Ingrediente
mamaliga 250-300 gr., , brinza alba de vaci 100 gr.,, marar prospat 1 lingurita, , rosie 1, , cascaval ras 50gr., , oregano, pentru sos:, lapte 200 ml,, cascaval ras 50gr., , piper negru,, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Din mamaliga se gatesc gogoasele, care se aseaza pe tava unsa cu unt. Se amesteca brinza alba de vaci cu mararul proaspat si sare, se aranjeaza deasupra fiecarei gogoase aproximativ o lingura de brinza. Se aranjeaza deasupra brinzei si o felie de rosie, iar deasupra se acopera cu o lingura de cascaval ras si se presoara putin oregano. Gogoasele se baga la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 180-100 grade, pina cind se rumeneste putin cascavalul.
Sosul:
se pune la fiert laptele,cind incepe laptele sa fiarba se face focul mic de tot si treptat de adauga cascavalul pina cind acesta se topeste definitiv, iar sosul devine omogen si spunos, se sareaza si pipareaza dupa gust.
Sfat:
in sos se poate adauga si usturoi maruntit, un catel mic
Servitul:
Se toarna sosul in farfurie , se aranjeaza gogoasele deasupra, se serveste cald!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoase din mamaliga in sos cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Huevos rancheros

Huevos rancheros

1. Incalzeste intr-o tigaie 1 lingura de ulei de masline si adauga ceapa, ardeiul rosu si cel iute,

4 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Paste la cuptor cu sos de rosii

Paste la cuptor cu sos de rosii

Se fierb pastele dupa instrunctiunile de pe pachet. Eu am folosit fussili, dar se pot folosi orice

3 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Interesanta reteta. Dupa ingrediente, e pe gustul meu. Cu siguranta am sa incerc si eu. Revin cu imagini

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 februarie 2011

    Foarte interesant. Bine ai venit printre noi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • mamaliga 250-300 gr.
  • brinza alba de vaci 100 gr.,
  • marar prospat 1 lingurita
  • rosie 1
  • cascaval ras 50gr.
  • oregano
  • pentru sos:
  • lapte 200 ml,
  • cascaval ras 50gr.
  • piper negru,
  • sare.

Raporteaza reteta

Lia Maria (Chef de cuisine)

Bine ai venit in randul gustoaselor/silor ! Frumoasa prezentarea preparatului tau, imi place! Felicitari ! ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Fasole Batuta