autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Gogoşari în multe feluri...bune

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 octombrie 2011

Ingrediente
1.Gogoşari în pastă de tomate, , , 6 kg de gogoşari, tăiaţi felii, 800 g pastă de tomate, 400 g de muştar, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 10 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, foi de dafin, , , 2.Gogoşari în muştar, , , 5 kg de gogoşari tăiaţi felii, soluţie din: 500g de zahăr, 500 g de muştar dulce, 500 ml de ulei, 500 ml de oţet, foi de dafin, sare, , , 3.Gogoşari în bulion, , , 3 kg de gogoşari tăiaţi felii, solutia: 250 ml l oţet, 250 g de zahar, 300-400 ml ulei, 400-600 pastă de tomate/ bulion, sare, piper, , 4.Salată de iarnă, , , 2 kg de gogonele, 2 kg de ceapă, 4 kg de gogoşari, 2,5 l de apă, 1 l de oţet, 1 l de ulei, sare, piper, 1 borcan de muştar

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

1. Se fierb toate 20 de minute şi apoi se fierb în aburi 30 de minute.

2. Gogoşarii se fierb 5 minute in soluţie până se înmoaie. Se aşază în borcane si se fierb în aburi 10 minute.

3.Se fierb 5 minute în această soluţie. Se aşază în borcane şi se fierb în aburi 10 min.

4. Se taie legumele felii/peştişori. Se opăresc apoi în soluţia din apă+sare+oţet(pe rând, cam 2 clocote).
Se scurg foarte bine, se lasă la răcit.
Se face o maioneză din ulei şi muştar şi se amestecă legumele în aceasta.
Se pun în borcane.
Se poate servi iarna ca atare sau într-o salată de cartofi sau cu carne.

P. S.
Ataşez poze de la prepararea gogoşarilor, reţeta nr. 1. Eu am fiert roşii, că aveam, cam o găletuţă de 5 l, curăţate de coajă. Le-am pus în cratiţă în cuptor şi, între timp,am tăiat gogoşarii/ardeii roşii/capia(le-am amestecat). Am adăugat ulei, oţet, foi de dafin, muştar şi gogoşarii. În loc de zahăr, am pus miere şi am mai pus: o legătură de frunze de ţelină, câteva frunze de busuioc,1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de ras-el-hanout, boabe de piper şi de coriandru.Pentru că erau cam lichizi, am mai pus un borcan de muştar.
Le mulţumesc mult colegelor mele, Maria şi Marieta, de la care am reţetele iniţiale. Că la mine trebuie personalizat tot! Aşa se nasc invenţiile sau dezastrele.
Bucuraţi-vă şi împărtăşiţi cu prietenii!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşari în multe feluri...bune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
ZACUSCA DE GHEBE

ZACUSCA DE GHEBE

Se ideparteaza partea inferioara a cuibului de ghebe. Se spala in foarte multe ape pana se indeparteaza

85 voturi    13 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Castraveti  dulci acrisori

Castraveti dulci acrisori

Castravetii sanatosi, se spala, se taie bucati, se aseaza in borcane, se mai adauga in borcan cimbru,

7 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Warinschi Minodora , 24 septembrie 2013

    nu se poate ca borcanele sa fie cu eticheta! nu-mi place

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Foarte bun si hranitor, pacat ca nu avem gogosari aici ca as-i fi facut cu cea mai mare placere.*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2011

    Feliciteri! Dumneavoastra sunteti o mare artista in prepararea legumelor. Multumim si sa ne mai trimiti retete de legume.******

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 1.Gogoşari în pastă de tomate
  • 6 kg de gogoşari
  • tăiaţi felii
  • 800 g pastă de tomate
  • 400 g de muştar
  • 300 ml de oţet
  • 500 ml de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • foi de dafin
  • 2.Gogoşari în muştar
  • 5 kg de gogoşari tăiaţi felii
  • soluţie din: 500g de zahăr
  • 500 g de muştar dulce
  • 500 ml de ulei
  • 500 ml de oţet
  • foi de dafin
  • sare
  • 3.Gogoşari în bulion
  • 3 kg de gogoşari tăiaţi felii
  • solutia: 250 ml l oţet
  • 250 g de zahar
  • 300-400 ml ulei
  • 400-600 pastă de tomate/ bulion
  • sare
  • piper
  • 4.Salată de iarnă
  • 2 kg de gogonele
  • 2 kg de ceapă
  • 4 kg de gogoşari
  • 2,5 l de apă
  • 1 l de oţet
  • 1 l de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 borcan de muştar

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mihai (Chef de cuisine)

Foarte bun si hranitor, pacat ca nu avem gogosari aici ca as-i fi facut cu cea mai mare placere.*****

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosarii cu vinete - Muratura