Ingrediente
1.Gogoşari în pastă de tomate, , , 6 kg de gogoşari, tăiaţi felii, 800 g pastă de tomate, 400 g de muştar, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 10 linguri de zahăr, 1 lingură de sare, foi de dafin, , , 2.Gogoşari în muştar, , , 5 kg de gogoşari tăiaţi felii, soluţie din: 500g de zahăr, 500 g de muştar dulce, 500 ml de ulei, 500 ml de oţet, foi de dafin, sare, , , 3.Gogoşari în bulion, , , 3 kg de gogoşari tăiaţi felii, solutia: 250 ml l oţet, 250 g de zahar, 300-400 ml ulei, 400-600 pastă de tomate/ bulion, sare, piper, , 4.Salată de iarnă, , , 2 kg de gogonele, 2 kg de ceapă, 4 kg de gogoşari, 2,5 l de apă, 1 l de oţet, 1 l de ulei, sare, piper, 1 borcan de muştar
Dificultate: Medie | Timp: 3h
6 voturi
Mod de preparare
2. Gogoşarii se fierb 5 minute in soluţie până se înmoaie. Se aşază în borcane si se fierb în aburi 10 minute.
3.Se fierb 5 minute în această soluţie. Se aşază în borcane şi se fierb în aburi 10 min.
4. Se taie legumele felii/peştişori. Se opăresc apoi în soluţia din apă+sare+oţet(pe rând, cam 2 clocote).
Se scurg foarte bine, se lasă la răcit.
Se face o maioneză din ulei şi muştar şi se amestecă legumele în aceasta.
Se pun în borcane.
Se poate servi iarna ca atare sau într-o salată de cartofi sau cu carne.
P. S.
Ataşez poze de la prepararea gogoşarilor, reţeta nr. 1. Eu am fiert roşii, că aveam, cam o găletuţă de 5 l, curăţate de coajă. Le-am pus în cratiţă în cuptor şi, între timp,am tăiat gogoşarii/ardeii roşii/capia(le-am amestecat). Am adăugat ulei, oţet, foi de dafin, muştar şi gogoşarii. În loc de zahăr, am pus miere şi am mai pus: o legătură de frunze de ţelină, câteva frunze de busuioc,1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de ras-el-hanout, boabe de piper şi de coriandru.Pentru că erau cam lichizi, am mai pus un borcan de muştar.
Le mulţumesc mult colegelor mele, Maria şi Marieta, de la care am reţetele iniţiale. Că la mine trebuie personalizat tot! Aşa se nasc invenţiile sau dezastrele.
Bucuraţi-vă şi împărtăşiţi cu prietenii!