autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Gogosari marinati umpluti cu struguri

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2010

Ingrediente
Pentru un borcan de 10L., 2 kg gogosari mari, 4-5 morcovi, 1 radacina telina cu tot cu Frunze, 1,5 kg struguri albi cu boabe mari, Solutia:, 3 l apa plata, 1,25l otet, 650g miere de albine, 625ml ulei, 2 linguri cu varf, sare grunjoasa, 1 lingura, boabe de piper, Foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Spalam gogosarii, ii curatam de cotor si seminte, curatam morcovii si telina si le taiem rondele subtiri. Spalam strugurii si indepartam boabele de pe cotor.
Luam cate un gogosar, punem in el o rondea de morcov, una de telina si-l umplem cu boabe de struguri.Deasupra fiecarui gogosar umplut, punem cate un capacel din Frunze de telina sau cate o rondea de morcov/telina, pentru a nu-i permite umpluturii sa iasa.
Asezam gogosarii in borcanul dinnaite spalat si uscat, unul peste altul, fara sa-i presam.
Preparam solutia din ingredientele de mai sus, o punem la fiert, o lasam sa dea cateva clocote si asa fierbinte o turnam in borcan peste gogosari.
Legam bine borcanul cu celofan dublu, apoi cu hartie cerata si-l invelim in paturi groase, pentru cel putin 2-3 zile. Etichetam borcanul si-l depozitam in camara.
Pofta -buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati umpluti cu struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se pune otetul intr-o oala la fiert, se adauga 1 kg apa, se adauga sarea, piperul. Dupa ce da un

17 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murele se spala si se scurg bine de apa. Se amesteca apa, zaharul si zeama de lamaie si se pun la

6 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 23 octombrie 2010

    Interesanta reteta dar am o intrebare dupa cit timp se pot folosi gogosarii cind sint marinati? Caci eu locuiesc intr-o tara calda ce nu permite a pastra la camara si cit timp trebuie sa mentin in frigider?

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    Am mai mancat struguri marinati, dar niciodata n-am facut si eu. Pacat ca s-a cam dus sezonul muraturilor, dar retin reteta pentru anul viitor!

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

    foarte frumos si arata super felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Trebuie sa fie foarte aromati!***** Toate retetele tale arata ca un model de pus pe coperta unei carti de bucate.( de muraturi in acest caz) Arata super apetisanti.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2010

      Felicitãri pt. idee!!! pãstreazã si pt. mine un borcan :d

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Foarte bun pentru iarna,nu am mancat niciodata dar cred ca e foarte bun....felicitari.....*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 10L.
  • 2 kg gogosari mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 radacina telina cu tot cu Frunze
  • 1,5 kg struguri albi cu boabe mari
  • Solutia:
  • 3 l apa plata
  • 1,25l otet
  • 650g miere de albine
  • 625ml ulei
  • 2 linguri cu varf
  • sare grunjoasa
  • 1 lingura
  • boabe de piper
  • Foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

kok miori (Chef de cuisine)

Interesanta reteta dar am o intrebare dupa cit timp se pot folosi gogosarii cind sint marinati? Caci eu locuiesc intr-o tara calda ce nu permite a pastra la camara si cit timp trebuie sa mentin in frigider?

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gogosari murati