Se spala gogosarii si se curata de cotoare si seminte.Se curata morcovii si telina si se taie rondele subtiri. Se desfac strugurii boaba cu boaba si se spala.
Se ia cate un gogosar, se pune in el o felie de telina si una de morcov, dupa care se umple cu boabe de struguri, cu grija, sa nu se striveasca. Deasupra fiecarui gogosar umplut, se pune cate un capac din frunze de telina sau cate o rondea de morcov , pt a nu-i permite umpluturii sa iasa. Gogosarii se asaza in borcan, unul peste altul, fara sa fie presati.
Se prepara solutia, se lasa pe foc sa dea cateva clocote si asa fierbinte se toarna in borcan peste gogosari. Se leaga bine cu celofan dublu si se pasteurizeaza prin invelire in paturi groase , doua zile, dupa care se pastreaza in camara.
Este o muratura fina, delicioasa si cu un aspect placut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii