autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Gogosi.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
Coaja de lamaie, drojdie, faina, lapte, ulei, unt, zahar, zahar pudra., Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, , 500 g faina, 75 g unt topit, 2 oua, 25 g drojdie sau 2 lingurite drojdie praf, 125 g zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita sare, 125 ml lapte, 1 lingura ulei, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, zahar pudra amestecat cu vanilie pentru pudrat.

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se face maiaua: se incalzeste o cescuta de lapte la 37-40°C (100-115°F); se adauga drojdia si se dizolva. Se amesteca cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca 15 minute. *Atentie*: daca laptele e prea cald, drojdia se opareste si moare, daca e prea rece, drojdia nu se activeaza si coca nu creste suficient. Daca nu aveti un termometru, verificati temperatura laptelui ca pentru bebelusi: pus pe interiorul incheieturii mainii, laptele trebuie sa se simta caldut, dar nu fierbinte. Se bat albusurile spuma. Se amesteca maiua cu albusurile spuma, galbenusurile, restul de faina, apoi restul de zahar, uleiul, lamaia, vanilia pana se topeste zaharul. Se framanta 30 de minute in bucatarie la caldura. Dupa 15 minute se pune untul topit impaturind mereu coca. Se lasa sa creasca la loc cald fara curenti de aer reci o ora sau chiar mai mult. Se rupe o bucata de coca si se intinde pe masa data cu putin ulei o foaie de 0,5 cm grosime. Se taie rotocoale cu gura unui pahar. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute. Se incalzeste uleiul - cam 2-3 cm de ulei. Temperatura optima de prajire este 160°C (320°F). Se incearca uleiul cu o bucatica mica de coca. Daca se arde sau se face foarte repede si nu se umfla inseamna ca uleiul e prea fierbinte si se poate arde. Apoi incercati sa prajiti o gogoasa. Se prajeste pe ambele fete. Aveti grija sa nu intoarceti gogoasa pana nu este prajita pe o fata ca nu mai creste cat trebuie. Se scot pe un servet de hartie si se lasa cateva minute sa se scurga de ulei. Se tavalesc prin zaharul pudra si se servesc calde astfel. Se pot pastra intr-o cutie bine inchisa la temperatura camerei aproximativ 2 zile.

Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi

Gogosi

Amestecam toate ingredientele, drojdia o topim in lapte si framantam bine.Lasam aluatul la dospit

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Gogosi pufoase cu smantana

Gogosi pufoase cu smantana

450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar,

40 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Ce bine arata !!!!!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Draga Sidy, te astept cu toata dragostea, sa-ti dau nu o bucatica de gogoasa,mai multe gogosele.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Mai ai ??? Vin si eu la o bucatica....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Fac si eu gogosi in casa,numai ca eu pun o parte lapte si o parte iaurt.Ies foarte fragede.Dar o sa incerc si reteta ta.Arata bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Carmen, arata f bine, dar cu ce ai decupat mijlocul, cu un paharel mic? Felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Mmm. Ce pofta mi se face! Vreau si eu o musca de acolo! O sa-mi fac si eu ca mi-e dor!!!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Doamne, ce pofta am!!! Arata perfect.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Coaja de lamaie
  • drojdie
  • faina
  • lapte
  • ulei
  • unt
  • zahar
  • zahar pudra.
  • Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • 500 g faina
  • 75 g unt topit
  • 2 oua
  • 25 g drojdie sau 2 lingurite drojdie praf
  • 125 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra amestecat cu vanilie pentru pudrat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce bine arata !!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negreasa cu nuca