Gogosi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gogosi.

Ingrediente

  • Coaja de lamaie, drojdie, faina, lapte, ulei, unt, zahar, zahar pudra.
  • Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • 500 g faina, 75 g unt topit, 2 oua, 25 g drojdie sau 2 lingurite drojdie praf, 125 g zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita sare, 125 ml lapte, 1 lingura ulei, coaja de lamaie, ulei pentru prajit, zahar pudra amestecat cu vanilie pentru pudrat.

Mod de preparare

Se face cald in bucatarie, aproximativ 26-30°C (80-85°F). Coca se lucreaza ca la cozonac. Se face maiaua: se incalzeste o cescuta de lapte la 37-40°C (100-115°F); se adauga drojdia si se dizolva. Se amesteca cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca 15 minute. *Atentie*: daca laptele e prea cald, drojdia se opareste si moare, daca e prea rece, drojdia nu se activeaza si coca nu creste suficient. Daca nu aveti un termometru, verificati temperatura laptelui ca pentru bebelusi: pus pe interiorul incheieturii mainii, laptele trebuie sa se simta caldut, dar nu fierbinte. Se bat albusurile spuma. Se amesteca maiua cu albusurile spuma, galbenusurile, restul de faina, apoi restul de zahar, uleiul, lamaia, vanilia pana se topeste zaharul. Se framanta 30 de minute in bucatarie la caldura. Dupa 15 minute se pune untul topit impaturind mereu coca. Se lasa sa creasca la loc cald fara curenti de aer reci o ora sau chiar mai mult. Se rupe o bucata de coca si se intinde pe masa data cu putin ulei o foaie de 0,5 cm grosime. Se taie rotocoale cu gura unui pahar. Se lasa sa se odihneasca 5-10 minute. Se incalzeste uleiul - cam 2-3 cm de ulei. Temperatura optima de prajire este 160°C (320°F). Se incearca uleiul cu o bucatica mica de coca. Daca se arde sau se face foarte repede si nu se umfla inseamna ca uleiul e prea fierbinte si se poate arde. Apoi incercati sa prajiti o gogoasa. Se prajeste pe ambele fete. Aveti grija sa nu intoarceti gogoasa pana nu este prajita pe o fata ca nu mai creste cat trebuie. Se scot pe un servet de hartie si se lasa cateva minute sa se scurga de ulei. Se tavalesc prin zaharul pudra si se servesc calde astfel. Se pot pastra intr-o cutie bine inchisa la temperatura camerei aproximativ 2 zile.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise