autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata si goji

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Ingrediente
500g faina, 250 ml lapte caldut, 2 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 7 g drojdie uscata, 1 lingurita extract de vanilie, cateva fructe de goji, ulei de palmier pentru prajit, , Pentru decor, 100 g ciocolata neagra, 30 g frisca lichida, 30 g fructe goji

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga treptat laptele caldut, uleiul, extractul de vanilie si se incepe framantarea . Tot acum se adauga si frutele de goji taiate in doua si se continua framantarea pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.



Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit intr-un loc cald si ferit de curent, pana cand isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se decupeaza cercuri. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca aproximativ 10 minute.



Gogosile se rumenesc in baie de ulei de palmier, lasand cam 1 minut pe fiecare parte, apoi se scot pe un servet de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei. Ciocolata se rupe bucati se amesteca cu frisca lichida si se topeste pe baie de aburi.



Se glazureaza fiecare gogoasa cu ciocolata, se decoreaza cu goji si se serveste cu mare pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata si goji" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Facem o gropita in mijloc, punem drojdia, 3-4 linguri lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Raluca Maria Ţopa , 20 septembrie 2014

    Se subintelege :)))

  • Fara foto

    Lore Popescu , 20 septembrie 2014

    "Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata." - care faina? La ingrediente nu e trecuta faina

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • cateva fructe de goji
  • ulei de palmier pentru prajit
  • Pentru decor
  • 100 g ciocolata neagra
  • 30 g frisca lichida
  • 30 g fructe goji

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu merisoare