autor:

SIMONA PATRAS

» » Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata si goji

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Ingrediente
500g faina, 250 ml lapte caldut, 2 linguri ulei, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 7 g drojdie uscata, 1 lingurita extract de vanilie, cateva fructe de goji, ulei de palmier pentru prajit, , Pentru decor, 100 g ciocolata neagra, 30 g frisca lichida, 30 g fructe goji

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga treptat laptele caldut, uleiul, extractul de vanilie si se incepe framantarea . Tot acum se adauga si frutele de goji taiate in doua si se continua framantarea pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de maini.



Se acopera vasul cu un servet si se lasa la dospit intr-un loc cald si ferit de curent, pana cand isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat si se decupeaza cercuri. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca aproximativ 10 minute.



Gogosile se rumenesc in baie de ulei de palmier, lasand cam 1 minut pe fiecare parte, apoi se scot pe un servet de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei. Ciocolata se rupe bucati se amesteca cu frisca lichida si se topeste pe baie de aburi.



Se glazureaza fiecare gogoasa cu ciocolata, se decoreaza cu goji si se serveste cu mare pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata si goji" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Raluca Maria Ţopa , 20 septembrie 2014

    Se subintelege :)))

  • Lore Popescu , 20 septembrie 2014

    "Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, sarea si drojdia uscata." - care faina? La ingrediente nu e trecuta faina

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • cateva fructe de goji
  • ulei de palmier pentru prajit
  • Pentru decor
  • 100 g ciocolata neagra
  • 30 g frisca lichida
  • 30 g fructe goji

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta de visine