450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar, se toarna putin lapte cald sa se dizolve drojdia. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 10 min.
Laptele ramas, smantana ,coaja de lamaie, scortisoara si 3 lg zahar se incalzesc putin , se pun treptat in faina impreuna cu galbenusul si se framanta bine. Se pune si restul de faina. Untul si uleiul se incalzesc , se pun la compozitie si se framanta toate 10-15 min. Se lasa la crescut 35-40 min.
Se intinde foaie de 1 cm grosime, se taie gogosi cu un pahar ,se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar vanilat.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii