Gogosi pufoase cu unt

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
Gogosi pufoase cu unt

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa coaja de lamaie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru prajit
  • multa dragoste!

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml).

Cernem faina.

Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.

Lasam la crescut circa 10/15 min.

In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.).

Adaugam restul de lapte(caldut).

Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.

Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.

Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.

Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.

Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.

Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.

Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure