autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase cu unt

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Ingrediente
550 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml lapte, 2 oua, 100 g zahar, 80 g unt, un praf de sare, 1 lingurita rasa coaja de lamaie, 1 lingurita rasa coaja de portocala, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingura esenta de rom, Mai avem nevoie, zahar pudra pentru pudrat, faina pentru infainat masa, ulei pentru prajit, multa dragoste!

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml).
Cernem faina.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.

Lasam la crescut circa 10/15 min.
In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.).
Adaugam restul de lapte(caldut).
Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.
Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.
Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.
Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.
Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.

Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.

Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Napolitana cu cocos

Napolitana cu cocos

Se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga cocosul.Se razaleste ciocolata si se adauga rom.Se umplu

2 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse
Intorsuri

Intorsuri

Este o reteta de desert foarte veche pe care o faceau mai demult oameni saraci, care a inceput sa

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa coaja de lamaie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru prajit
  • multa dragoste!

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Estonian Kringel