autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase cu unt

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Ingrediente
550 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml lapte, 2 oua, 100 g zahar, 80 g unt, un praf de sare, 1 lingurita rasa coaja de lamaie, 1 lingurita rasa coaja de portocala, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingura esenta de rom, Mai avem nevoie, zahar pudra pentru pudrat, faina pentru infainat masa, ulei pentru prajit, multa dragoste!

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

6 voturi

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml).
Cernem faina.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem amestecul de lapte cu drojdie.

Lasam la crescut circa 10/15 min.
In acest timp batem ouale cu zaharul si aromele(coaja rasa de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta de rom.).
Adaugam restul de lapte(caldut).
Topim untul ,il lasam sa se racoreasca putin apoi il adaugam in amestecul de mai sus.
Turnam amestecul peste faina ,adaugam sarea si framantam circa 10 min.
Aluatul trebuie sa fie unul moale dar nelipicios.
Acoperim vasul in care avem aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit ,la cald,aproximativ 1 ora(pana ce isi dubleaza volumul).

Punem aluatul pe masa infainata ,il impartim in doua bucati si cu ajutorul sucitorului intindem fiecare bucata in foi de circa 5 mm. grosime.
Cu ajutorul unui pahar decupam gogosile.

Acoperim gogosile cu in prosop de bucatarie si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Prajim in baie de ulei gogosile, pe rand ,la foc moderate.

Le scoatem pe un prosop absorbant si apoi le pudram cu muuult zahar pudra(asa imi place).
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite Banatene

Clatite Banatene

Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea

36 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu merisoare

Cheesecake cu merisoare

Intr-o craticioara topim untul si pana se raceste putin, maruntim biscuitii la robot pana se faramiteaza,

2 voturi    1 comentariu
6h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

6 voturi

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa coaja de lamaie
  • 1 lingurita rasa coaja de portocala
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • zahar pudra pentru pudrat
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru prajit
  • multa dragoste!

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

28 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de lamaie cu bezea