autor:

andreea

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase si aromate

Autor: andreea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
500g faina, 25g drojdie proaspata, 150-170 ml lapte cald, 3 linguri zahar, 2 oua, 3 linguri ulei, esente, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii, se acopera cu faina, in ploaie si se lasa la dospit, pana crapa deasupra.



Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.



Se amesteca cu maiaua si faina, framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.



Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.



Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.



Se scot pe servet de hartie, sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petits fours speciale

Petits fours speciale

Intr-un castron se bat ouale si galbenusurile pina se ingroasa usor.Se adauga treptat zaharul,batind

8 voturi    3 comentarii
8h
Dulciuri diverse
Braduti dulci

Braduti dulci

Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul .Punem vasul pe foc mic si amestecam pana zaharul se

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 150-170 ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • esente
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Roci de ciocolata