autor:

andreea

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase si aromate

Autor: andreea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
500g faina, 25g drojdie proaspata, 150-170 ml lapte cald, 3 linguri zahar, 2 oua, 3 linguri ulei, esente, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii, se acopera cu faina, in ploaie si se lasa la dospit, pana crapa deasupra.



Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.



Se amesteca cu maiaua si faina, framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.



Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.



Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.



Se scot pe servet de hartie, sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete cu iaurt

Cornulete cu iaurt

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece),

126 voturi    24 comentarii
4h
Dulciuri diverse
Tortulete cu nutella

Tortulete cu nutella

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. In oala mixerului se bate crema de Nutella cu ouale pana

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 150-170 ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • esente
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu rubarba