autor:

andreea

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase si aromate

Autor: andreea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
500g faina, 25g drojdie proaspata, 150-170 ml lapte cald, 3 linguri zahar, 2 oua, 3 linguri ulei, esente, un praf sare

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii, se acopera cu faina, in ploaie si se lasa la dospit, pana crapa deasupra.



Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.



Se amesteca cu maiaua si faina, framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.



Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.



Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.



Se scot pe servet de hartie, sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta Fresh

Tarta Fresh

Blat: Biscuiti se faramiteaza cu sucitorul, eu i-am pus intre doua coli de hartie de copt si i-am

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Sandwish Paradiso

Sandwish Paradiso

Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu; Adaugam

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 150-170 ml lapte cald
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • esente
  • un praf sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada turceasca