Cateva linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii, se acopera cu faina, in ploaie si se lasa la dospit, pana crapa deasupra.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.
Se amesteca cu maiaua si faina, framantandu-se pana se incorporeaza toata faina.
Apoi se framanta cu uleiul caldut,ca la cozonac.
Se lasa la dospit,dupa care se intinde foaie si se taie dupa preferinta. Gogosile se mai lasa putin la crescut dupa care se prajesc in baie de ulei.
Se scot pe servet de hartie, sa se absoarba uleiul si se dau prin zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii