Amestecăm laptele cald cu zahărul şi drojdia şi lăsăm să se activeze cam 15 minute, într-un loc cald. Cernem făina şi batem uşol gălbenuşurile cu untul topit şi răcit. Adăugăm coaja rasă de lămâie şi laptele cu drojdie şi frământăm un aluat fin şi elastic, de mână sau la maşină. Mi-a luat cam 5 minute frământatul de mână. Daţi cu ulei pereţii castronului şi aluatul, acoperiţi şi lăsaţi să crească o oră, la loc cald. După o oră desumflaţi aluatul şi întindeţi foaie pe masa dată cu făina. Decupaţi gogoşile cu gura unui pahar şi lăsaţi-le la crescut, pe masă, încă o jumătate de oră. Încingeţi suficient ulei într-o oală şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi. Scoateţi-le pe prosop de hârtie, apoi pudraţi-le cu zahăr.
Alte retete simple gasiti si pe blogul Prin Casa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii