Gogosi simple

Gogosi simple

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • coaja rasă de la o lămâie/portocală
  • 2 gălbenuşuri
  • 125 ml lapte
  • 20 gr unt/ulei
  • 30 gr zahăr
  • ulei pentru prăjit (măcar 400 ml)

Mod de preparare

Amestecăm laptele cald cu zahărul şi drojdia şi lăsăm să se activeze cam 15 minute, într-un loc cald. Cernem făina şi batem uşol gălbenuşurile cu untul topit şi răcit. Adăugăm coaja rasă de lămâie şi laptele cu drojdie şi frământăm un aluat fin şi elastic, de mână sau la maşină. Mi-a luat cam 5 minute frământatul de mână. Daţi cu ulei pereţii castronului şi aluatul, acoperiţi şi lăsaţi să crească o oră, la loc cald. După o oră desumflaţi aluatul şi întindeţi foaie pe masa dată cu făina. Decupaţi gogoşile cu gura unui pahar şi lăsaţi-le la crescut, pe masă, încă o jumătate de oră. Încingeţi suficient ulei într-o oală şi prăjiţi gogoşile pe ambele părţi. Scoateţi-le pe prosop de hârtie, apoi pudraţi-le cu zahăr.

Alte retete simple gasiti si pe blogul Prin Casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise