1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.
2.Trageti dupa foc si adaugati untul. Lasati untul sa se topeasca in lapte.
3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 lingurita de faina si 3 linguri de lapte.
4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.
5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.
6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.
7.Le prajiti in ulei incins.
8. Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.
9.Dupa ce le-ati prajit le umpleti cu ciocolata, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)
10. Se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii