Gogosi umplute cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi umplute cu ciocolata

Ingrediente

  • 1 cana de lapte (250 ml)
  • 3 cani faina (folositi aceeasi cana cu care ati pus laptele)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 4 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

1.Puneti laptele la foc,adaugati sarea ,zaharul vanilat si zaharul si amestecati continuu pana este totul dizolvat.

2.Trageti dupa foc si adaugati untul. Lasati untul sa se topeasca in lapte.

3.Intr-un bol puneti faina cernuta si drojdia uscata.Daca folositi drojdie proaspata dizolvati drojdia cu o lingurita de zahar,1 lingurita de faina si 3 linguri de lapte.

4.Peste faina din bol adaugati oul, laptele caldut si esenta de rom.Framantati bine, pana faina este incorporata.La final adaugati uleiul incalzit (40 secunde la microunde)si mai framantati pana uleiul este absorbit in aluat.

5.Acoperiti bolul cu un prosop si lasati aluatul la crescut o ora.

6.Intindeti o foaie groasa de 1 cm,apoi taiati gogosile cu un pahar si le mai lasati la crescut asa taiate,timp de 10 minute.

7.Le prajiti in ulei incins.

8. Asezati gogosile pe servetele de bucatarie, sa se absoarba excesul de grasime.

9.Dupa ce le-ati prajit le umpleti cu ciocolata, cu ajutorul unui pos.(eu am folosit finetti incalzit la microunde timp de 1 minut)

10. Se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi