autor:

Daniela_Gherca

» » Dulciuri diverse

Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2015

Ingrediente
500 g faina, un praf de sare, un plic drojdie uscata, 50 ml zahar, 1 plic zahar vanilat, 200 ml lapte, esenta de vanilie, 2 oua, 50g unt/margarina, coaja de lamaie (optional), In plus:, ulei pentru prajit, zahar pudra vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin.
Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un tel, si turnam maiaua, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul si vanilia pentru a se topi mai repede, coaja de lamaie si ouale, am amestecat bine toate ingredientele pana am obtinut un aluat usor lipicios, si la sfarsit am pus untul topit si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat moale care sa nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut acoperit cu o folie de plastic pana isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie turnam ulei (putin mai mult) il lasam sa se incinga bine si cu mainile ude luam cate o bucata de aluat si o intindem usor cu degetele cat sa formam o gogoasa de forma dorita (nici foarte groasa dar nici foarte subtire). La fiecare bucata de aluat trebuie sa ne udam mainile pentru a nu se lipi aluatul de maini, ideal ar fi sa avem langa noi un castonel cu apa.
Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem intr-un bol/lighean/oala pe care le acoperim cu servetele de bucatarie pentru a extrage surplusul de ulei. Le pudram cu zahar pudra.
Le servim cu mare pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Am facut aluatul la masina de paine.Cand a fost gata,l-am rasturnat pe planseta tapetata cu faina

11 voturi    3 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela_Gherca

    Daniela_Gherca (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2015

    Multumesc mult! Noua asa ne plac mai brune, dar tu le poti face dupa bunul plac, iar uleiul trebuie sa fie foarte bine incins pentru a nu se imbiba prea mult in aluat! Spor!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2015

    imi plac gogosile dar par prea brune trebuie facut focul la ulei mai mic ca uleiul sa nu arda gogosile-felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • un plic drojdie uscata
  • 50 ml zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina
  • coaja de lamaie (optional)
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

9 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti

Daniela_Gherca (Chef de cuisine)

Multumesc mult! Noua asa ne plac mai brune, dar tu le poti face dupa bunul plac, iar uleiul trebuie sa fie foarte bine incins pentru a nu se imbiba prea mult in aluat! Spor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec cu banane si crema nugat