autor:

Elena-Ramona

» » Dulciuri diverse

Gomboti

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, •600 g cartofi, •800 g faina, •1 lingurita ulei, •½ lingurita de sare, •½ lingurita de zahar, •25 prune mari, •25 cuburi de zahar, •300 g pesmet, •50 g unt, •Zahar pudra si scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h

28 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare: prunele le spalam, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam pesmetul, pe care il rumenim bine.
Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si amestecati cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat mai moale decat cel de taietei.
In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o farfurie.
Punem la fiert o oala cu apa, in care am pus si putina sare.
Din aluat formam bilute potrivite pe care le aplatizam cu mana si, in fiecare, imbracam cate o pruna. Le rotunjim in palme si, cand sunt toate gata, le fierbem in oala cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, le scoatem cu o paleta cu gauri si le trecem prin pesmet, zahar pudra si scortisoara, pe care le-am amestecat in prealabil.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Friptura de pui cu gomboti ( galuste)si sos vanatoresc

Friptura de pui cu gomboti ( galuste)si sos vanatoresc

Dupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa se da in clocot cu foaia de

2 voturi    1 comentariu
2h
Sosuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 15 iulie 2014

    Adica GALUSTE CU PRUNE! :)

  • Fara foto

    Angelica Zaharie-Zbercea , 07 iulie 2014

    la 600g.cartofi,se folosesc 200g.faina !

  • Fara foto

    Augusta Sim , 06 iulie 2014

    Si mie mi se pare cam multa. Pui atata faina cat sa poti modela aluatul. Am scris mai sus reteta dupa care fac eu gombocurile si iti garantez ca sunt foarte bune! :)

    • Fara foto

      Augusta Sim , 06 iulie 2014

      Daca nu pui niciun ou in aluat, ce il tine sa nu se desfaca la fierbere? Eu am alta reteta: - 1 kg prune - 1 kg cartofi - 2 oua - 4 linguri zahar - faina cat cuprinde (adica atata faina cat sa se poata modela un aluat) Cartofii se fierb in coaja, iar dupa ce s-au racit ii decojim si ii dam pe razatoarea mare. Ouale se amesteca cu zaharul, adaugam cartofii, apoi faina pana obtinem un aluat care poate fi modelat. In rest se procedeaza ca in reteta de mai sus.

    • Fara foto

      buni dar daca ai fierbem cu coaja si dupa ai pisam nu prea calyi merge faina putina sunt mult mai pufosi si chiar fara ulei sau unt , 05 iulie 2014

      cartofi daca sunt fierti an coaja intra putina faina sunt mult ,mai pufosi si fara unt sau ulei

    • Fara foto

      monica , 01 decembrie 2013

      Faina se pune cat cuprind cartofi ca sa obtinem un aluat care se poate intinde usorsi prunele se dau prin zahar cu scortisoara asa facea bunica si erau f gustoase

    • Fara foto

      Rodica Ionescu , 24 august 2013

      Imi amintesc de copilarie, bunica facea galuste see you prune. Doamne, ce vremuri!

    • Fara foto

      Mary Petrescu , 03 august 2013

      Adica GALUSTE CU PRUNE! :)

    • Fara foto

      Portik Tery , 02 august 2013

      f.bun...toate mi s-au terminat de cum le-am facut.

    • Fara foto

      Edit Tenta , 02 august 2013

      hmmmmmmmmm ce bun

    • Fara foto

      Anya Mara , 01 august 2013

      Adica GALUSTE CU PRUNE! :)

    • Fara foto

      Mariana Florica Lenuta Neamt , 01 august 2013

      Adica GALUSTE CU PRUNE! :)

    • Fara foto

      Anya Mara , 01 august 2013

      ft buni gombotii.

    • Fara foto

      Aurelia Farcas , 01 august 2013

      la 600g cartofi 800g de faina? Nu-i prea multa faina?

    • Fara foto

      Szegedi Gyopar , 01 august 2013

      e gustod

    • Fara foto

      Portik Tery , 01 august 2013

      am sa fac, stiu ca sunt super bune.

    • Fara foto

      Vladut Dutu , 01 august 2013

      preferatele mele

    • Fara foto

      Mariana Simionescu , 19 iulie 2013

      Bune, bune! :)

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Poza e dementiala! Mori de pofta numai cand o privesti!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      ce bine arata!!!! yami, yami...

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

      Ce bune sunt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

28 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • •600 g cartofi
  • •800 g faina
  • •1 lingurita ulei
  • •½ lingurita de sare
  • •½ lingurita de zahar
  • •25 prune mari
  • •25 cuburi de zahar
  • •300 g pesmet
  • •50 g unt
  • •Zahar pudra si scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu smantana si scortisoara

Prajitura cu smantana si scortisoara

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi

buni dar daca ai fierbem cu coaja si dupa ai pisam nu prea calyi merge faina putina sunt mult mai pufosi si chiar fara ulei sau unt

cartofi daca sunt fierti an coaja intra putina faina sunt mult ,mai pufosi si fara unt sau ulei

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clătite delicioase cu unt de arahide și migdale