Mod de preparare: prunele le spalam, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam pesmetul, pe care il rumenim bine.
Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si amestecati cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat mai moale decat cel de taietei.
In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o farfurie.
Punem la fiert o oala cu apa, in care am pus si putina sare.
Din aluat formam bilute potrivite pe care le aplatizam cu mana si, in fiecare, imbracam cate o pruna. Le rotunjim in palme si, cand sunt toate gata, le fierbem in oala cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, le scoatem cu o paleta cu gauri si le trecem prin pesmet, zahar pudra si scortisoara, pe care le-am amestecat in prealabil.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii