Mod de preparare: prunele le spalam, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam pesmetul, pe care il rumenim bine.
Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si amestecati cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat mai moale decat cel de taietei.
In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o farfurie.
Punem la fiert o oala cu apa, in care am pus si putina sare.
Din aluat formam bilute potrivite pe care le aplatizam cu mana si, in fiecare, imbracam cate o pruna. Le rotunjim in palme si, cand sunt toate gata, le fierbem in oala cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, le scoatem cu o paleta cu gauri si le trecem prin pesmet, zahar pudra si scortisoara, pe care le-am amestecat in prealabil.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii