autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu carne

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4 escalopuri de curcan, putin batute,, 20 grame de unt,, 50 ml vin alb,, 4 linguri de smantana,, sare, piper, scortisoara,dupa gust,, 1 buchetel mic de patrunjel tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie escalopul de curcan in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt "goujaunnette"-le propriu-zise. Ele se perpelesc in untul topit si incins, la foc viu, 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta, iar la sfarsit le asezonam cu sare, piper si un pic de scortisoara, dupa cum ne place. Le scoatem din tigaie si le lasamla cald.



Adaugam in tigaie vinul si deglasam tigaia de resturile de carne lipite, ajutandu-ne de o spatula, dupa care adaugam si smantana. Lasam sa fiarba totul la foc mediu, 3 minute, dupa care adaugam iar carnea in tigaie, asezonam inca o data daca este nevoie, adaugam si patrunjelul tocat si mai fierbem inca 2 minute.

Garnitura este simpla, un buchet de broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 3 minute in apa clocotita cu sare, clatit cu apa rece si scurs, insotit de orez cu bob lung alb fiert, simplu. In jumatate de ora aveti pranzul pe masa si sper sa va si placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza cu rata

Varza cu rata

Se portionaza rata dupa ce este spalata se pune intr-o tava unsa cu putin ulei,rata o dam cu sare

13 voturi    13 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume in vas roman

Pui cu legume in vas roman

Carnea de pui se transeaza, se condimenteaza cu condimentele pentru carne de pui sau delikat si boia

5 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 02 decembrie 2013

    Bunele maniere spun ca se acepta sau nu scuzele....

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

    eu am gasit aici:http://www.reteteleluiradu.ro/2013/11/14/pe-scurt-despre-deglazare/

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

    Simona Haliga Jos palaria..ai dreptate...imi cer scuze...:*

    • Fara foto

      Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      Rodica Georgescu e interzis sa inventezi cuvinte?asa s-a format vocabularul fiecarei limbi.:) din pacate nu am avut eu asa o idee ci altii,cu mult inaintea mea.nici un dictionar nu e perfect,el trebuie mereu adaugit,revizuit,sint multe neologisme folosite in limba vorbita si scrisa care inca nu figureaza in dictionar,uite aici o explicatie pt. termenul deglasare:http://www.avantaje.ro/articol/dictionar-culinar-568100

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga CU SIGURANTA NU...nu mai inventa cuvinte...

    • Fara foto

      Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      deglasam .cu siguranta.:)

    • Fara foto

      Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      Rodica Georgescu daca dai "deglasare"cautare pe google gasesti explicatii.

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga uita-te mai bine.am rectificat.....

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga Dex.onlie:Cuvântul «deglasa» nu a fost găsit,

    • Fara foto

      Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      da,deglasam.e acel proces cind pt.a forma un sos,peste resturile de carne fripta ramase lipite de fundul de tigaie adaugam un lichid,apoi razuim acele resturi si lasam sa se reduca sosul.

    • Fara foto

      Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      cuvintul declasam exista,dar nu e folosit in bucatarie.:)si nici aici nu e folosit in text.

    • Fara foto

      Florina Popa , 29 noiembrie 2013

      ma gandesc

    • Fara foto

      Florina Popa , 29 noiembrie 2013

      degresam

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013

      DEGLASAM?????

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013

      Declasam??? De unde ai scos cuvantul asta?

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 escalopuri de curcan
  • putin batute,
  • 20 grame de unt,
  • 50 ml vin alb,
  • 4 linguri de smantana,
  • sare
  • piper
  • scortisoara,dupa gust,
  • 1 buchetel mic de patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

0 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
tab1ta

tab1ta (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Escalop boieresc