autor:

Ady

» » Retete la gratar

Gratar de porc marinat in bere neagra

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane ai nevoie de:, 4 felii ceafa de porc, 2 linguri mustar picant, 1 lingura miere, bere neagra (cam 400 gr), maghiran, sare grunjoasa (sau de mare), piper negru proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 12h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Puneti carnea la marinat in amestecul format din ingredientele mentionate si lasati la rece pentru cel putin 12 ore, avand grija sa fie acoperite bucatile de ceafa. Inainte de a le pune pe gratar, stergeti carnea cu un servet de bucatarie! Dupa prajire serviti imediat cu piper proaspat macinat si ceva sos picant (de tomate, usturoi, mustar, harissa).



Sfaturi: tot a venit sezonul iesirilor la iarba verde, deci, puteti pregati ceafa de porc cu o seara inainte. Pentru un rafinament suplimentar, introduceti in marinada si bucati de ceapa verde, respectiv usturoi verde maruntit.



Recomandare: cel mai indicat ar fi sa serviti aceste gratare cu paine neagra prajita si salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratar de porc marinat in bere neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Pentru "sare & piper": acorda mai multa atentie si vei remarca faptul ca prima poza (cea cu cotlete de porc) este cea care insoteste reteta. respectiv cea de-a doua, purtand antetul Mariei Elena (cea cu pulpa de pui), este alaturata comentariului ei (adnotare care specifica acest fapt)!!!

  • sare & piper

    sare & piper (Maestru bucatar) , 16 iulie 2011

    Eu nu inteleg de ce sunt 2 poze diferite la aceasta reteta? Nu verifica numeni retetele si pozele daca sunt ale autorului? Autorul este Ady,iar pe o poza scrie Maria Elena! Pai ori e Ady,ori Maria Elena !

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Maria Elena, berea neagra, prin dulceata maltului si usoara amprenta amaruie a hameiului confera carnii o savoare deosebita. este ideala atat pentru carnea de pui, cat si pentru cea de porc. La carnurile mai fibroase (gen curcan, vanat, vita) este indicat vinul, tocmai pentru a fragezi textura specifica acestor carnuri, respectiv pentru a transmite buchetul unic al strugurilor fermentati (un alt motiv pentru care vita/manzat/vitelul sau carnea de vanat se asociaza perfect cu stafide, smochine sau alte fructe confiate!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Folosesc si eu bere neagra la fripturi, insa la carne de pasare, nu am experimentat la carne de porc. Imi place mult gustul.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      O bunatate !

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Da, Cristina draga... Vorba aceea: "cea mai buna leguma este... porcul"... hihihi

    • CristinaD

      CristinaD (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      cat de buni ar fi crevetii, parca tot mai bun e porcul ca doar e cel mai bun peste ::))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 4 felii ceafa de porc
  • 2 linguri mustar picant
  • 1 lingura miere
  • bere neagra (cam 400 gr)
  • maghiran
  • sare grunjoasa (sau de mare)
  • piper negru proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Pentru "sare & piper": acorda mai multa atentie si vei remarca faptul ca prima poza (cea cu cotlete de porc) este cea care insoteste reteta. respectiv cea de-a doua, purtand antetul Mariei Elena (cea cu pulpa de pui), este alaturata comentariului ei (adnotare care specifica acest fapt)!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Somon marinat in sos de miere si mustar pregatit la grill sau gratar