Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie o cana nu prea plina de gris amestecand mereu. Spre sfarsit adaugam untul si putina sare. Lasati sa fiarba pana cand se leaga si grisul e fiert, nu mai mult pentru ca dupa racire se intareste.Ardeti 3 lg de zahar. Cand s-a topit fara sa se inegreasca mult turnati cateva linguri de apa si lasati sa fiarba pana se face un sirop. Turnati-l peste gris si dati-l la rece.Sfat: nu faceti grisul prea dulce pentru ca siropul va veni deasupra. Puneti cate o lingura doua in gris, amestecati si gustati daca mai trebuie pus.Cel mai bine orezul si grisul cu lapte se potriveste de zahar dupa ce dati o lingurita la rece, cand e cald vi se pare foarte dulce.Laptele si grisul se masoara cu aceeasi cana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii