autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Salate, Sosuri

Guacamole cu iaurt

Autor: valerie radu (Bucatar)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valerie radu (Bucatar)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Ingrediente
un fruct de avocado copt, jumatate de ceapa taiata marunt, usturoi zdrobit, dupa gust, 2-3 bucati, sare, 150-200gr iaurt sau smintina, tostitos pentru salsa sau chips-uri,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

9 voturi

Mod de preparare

daca fructul de avocado este verde, se lasa 1-2 zile la temperatura camerei, pina devine inchis la culoare. daca-l cumparati copt, sa nu fie moale.
se taie fructul in patru, se indeparteaza simburele, si coaja (se desprinde cu mina f usor).
miezul verde se pune intr-un castron (de 500 ml), se paseaza cu o furculita pina devine o pasta, se sareaza, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul pisat , se amesteca si apoi se adauga iaurtul.
este un aperitiv, se maninca luind cite putin cu un tostito (chips).
se prepara in 10 min, dar trebuie mincat imediat, altfel isi schimba culoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guacamole cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Elliniko Tzatziki

Elliniko Tzatziki

Se da castravetele prin razatoare, se scurge bine de apa. Se piseaza usturoiul si se pune odata cu

6 voturi    3 comentarii
10 min
Sosuri
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

Maioneza cu lapte din soia in 5 minute

*Laptele de soia trebuie agitat inainte de folosire! In vasul de la mixerul vertical puneti uleiul,

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    miranda (Bucatar sef) , 15 ianuarie 2009

    E cea mai buna retata de guacamole care amintilnit-o pe site. Valeria are perfecta dreptate cind spune ca se maninca imediat.In nici un caz nu lasi la frigider dupa ca ai facut aperitivul nu o ora, nici macar un min.Nici un mexican n-ar minca un guacamole facuta acum o ora. Dar, daca imi este permis sa adaog, fructul nu trebuie sa aiba coaja maro ca atunci e prea tirziu, coaja trebuie sa fie verde inchis iar fructul/leguma trebuie sa fie moale la atingere.Daca dupa ce ii dai coaja la o parte are pete mari se indeparteaza acele portiuni.Daca nu e moale cind il cumperi poti sa-l bagi la microunde pentru 30-60 sec.Si mai am o completare.Nu se amesteca usturoi si ceapa in guacamole.Se pune ori ceapa ci rosie taiata mic, ori usturoi si smintina.In oricare din situatii se adauga sare, piper si zeama de lamiie. Va asigur ca cel mai autentic guacamole l-am mincat in San Diego, California intr-unul din restaurantele mexicane.Cilantro nu se pune in guacamole dupa cum am gasit in alte retete ci se pune in salsa, dar asta e un alt aperitiv/salata.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

9 voturi

Ingrediente

  • un fruct de avocado copt
  • jumatate de ceapa taiata marunt
  • usturoi zdrobit
  • dupa gust
  • 2-3 bucati
  • sare
  • 150-200gr iaurt sau smintina
  • tostitos pentru salsa sau chips-uri

Raporteaza reteta

Fara foto

miranda (Bucatar sef)

E cea mai buna retata de guacamole care amintilnit-o pe site. Valeria are perfecta dreptate cind spune ca se maninca imediat.In nici un caz nu lasi la frigider dupa ca ai facut aperitivul nu o ora, nici macar un min.Nici un mexican n-ar minca un guacamole facuta acum o ora. Dar, daca imi este permis sa adaog, fructul nu trebuie sa aiba coaja maro ca atunci e prea tirziu, coaja trebuie sa fie verde inchis iar fructul/leguma trebuie sa fie moale la atingere.Daca dupa ce ii dai coaja la o parte are pete mari se indeparteaza acele portiuni.Daca nu e moale cind il cumperi poti sa-l bagi la microunde pentru 30-60 sec.Si mai am o completare.Nu se amesteca usturoi si ceapa in guacamole.Se pune ori ceapa ci rosie taiata mic, ori usturoi si smintina.In oricare din situatii se adauga sare, piper si zeama de lamiie. Va asigur ca cel mai autentic guacamole l-am mincat in San Diego, California intr-unul din restaurantele mexicane.Cilantro nu se pune in guacamole dupa cum am gasit in alte retete ci se pune in salsa, dar asta e un alt aperitiv/salata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de rosii