autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Salate, Sosuri

Guacamole cu iaurt

Autor: valerie radu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Mexic


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valerie radu (Bucatar sef)   
Specific:  

Mexic


Reteta postata pe: 27 octombrie 2006

Ingrediente
un fruct de avocado copt, jumatate de ceapa taiata marunt, usturoi zdrobit, dupa gust, 2-3 bucati, sare, 150-200gr iaurt sau smintina, tostitos pentru salsa sau chips-uri,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

9 voturi

Mod de preparare

daca fructul de avocado este verde, se lasa 1-2 zile la temperatura camerei, pina devine inchis la culoare. daca-l cumparati copt, sa nu fie moale.
se taie fructul in patru, se indeparteaza simburele, si coaja (se desprinde cu mina f usor).
miezul verde se pune intr-un castron (de 500 ml), se paseaza cu o furculita pina devine o pasta, se sareaza, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul pisat , se amesteca si apoi se adauga iaurtul.
este un aperitiv, se maninca luind cite putin cu un tostito (chips).
se prepara in 10 min, dar trebuie mincat imediat, altfel isi schimba culoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guacamole cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute,

0 voturi    2 comentarii
1h
Sosuri
Sos de rosii

Sos de rosii

Se pun la fiert 200 ml apa cu concentrat (sau zeama de la supa, rasol, etc.) cu zahar si bulion .

20 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    miranda (Bucatar sef) , 15 ianuarie 2009

    E cea mai buna retata de guacamole care amintilnit-o pe site. Valeria are perfecta dreptate cind spune ca se maninca imediat.In nici un caz nu lasi la frigider dupa ca ai facut aperitivul nu o ora, nici macar un min.Nici un mexican n-ar minca un guacamole facuta acum o ora. Dar, daca imi este permis sa adaog, fructul nu trebuie sa aiba coaja maro ca atunci e prea tirziu, coaja trebuie sa fie verde inchis iar fructul/leguma trebuie sa fie moale la atingere.Daca dupa ce ii dai coaja la o parte are pete mari se indeparteaza acele portiuni.Daca nu e moale cind il cumperi poti sa-l bagi la microunde pentru 30-60 sec.Si mai am o completare.Nu se amesteca usturoi si ceapa in guacamole.Se pune ori ceapa ci rosie taiata mic, ori usturoi si smintina.In oricare din situatii se adauga sare, piper si zeama de lamiie. Va asigur ca cel mai autentic guacamole l-am mincat in San Diego, California intr-unul din restaurantele mexicane.Cilantro nu se pune in guacamole dupa cum am gasit in alte retete ci se pune in salsa, dar asta e un alt aperitiv/salata.

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

9 voturi

Ingrediente

  • un fruct de avocado copt
  • jumatate de ceapa taiata marunt
  • usturoi zdrobit
  • dupa gust
  • 2-3 bucati
  • sare
  • 150-200gr iaurt sau smintina
  • tostitos pentru salsa sau chips-uri

Raporteaza reteta

Fara foto

miranda (Bucatar sef)

E cea mai buna retata de guacamole care amintilnit-o pe site. Valeria are perfecta dreptate cind spune ca se maninca imediat.In nici un caz nu lasi la frigider dupa ca ai facut aperitivul nu o ora, nici macar un min.Nici un mexican n-ar minca un guacamole facuta acum o ora. Dar, daca imi este permis sa adaog, fructul nu trebuie sa aiba coaja maro ca atunci e prea tirziu, coaja trebuie sa fie verde inchis iar fructul/leguma trebuie sa fie moale la atingere.Daca dupa ce ii dai coaja la o parte are pete mari se indeparteaza acele portiuni.Daca nu e moale cind il cumperi poti sa-l bagi la microunde pentru 30-60 sec.Si mai am o completare.Nu se amesteca usturoi si ceapa in guacamole.Se pune ori ceapa ci rosie taiata mic, ori usturoi si smintina.In oricare din situatii se adauga sare, piper si zeama de lamiie. Va asigur ca cel mai autentic guacamole l-am mincat in San Diego, California intr-unul din restaurantele mexicane.Cilantro nu se pune in guacamole dupa cum am gasit in alte retete ci se pune in salsa, dar asta e un alt aperitiv/salata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
tzatziki reteta traditional greceasca