Guguluf cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Guguluf cu mere

Ingrediente

  • 4 oua
  • 270 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 75 ml suc de portocale stors proaspat
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 320 gr faina
  • 1 praf sare
  • 3 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 linguirta scortisoara

Mod de preparare

Spalam merele, le decojim si le facem feliute.

Le amestecam cu scostisoara, doua linguri de zahar apoi le lasam deoparte.

Separam ouale si mixam galbenusurile cu 200 gr de zahar pana isi dubleaza volumul.

Incorporam uleiul, sucul de portocala, zaharul cu pastai de vanilie si coaja de portocala rasa.

Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.

Faina o amestecam cu praful de copt, praful de sare, o incorporam peste compozitia de galbenusuri, iar la sfarsit punem albusurile si amestecam usor cu o paleta de silicon.

Ungem tava de guguluf cu unt si tapetam bine cu faina.

Turnam 3/4 din compozitia in tava, asezam un rand de mere, restul de aluat si iar mere.

Introducem tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita pana guguluful prinde o culoare frumoasa deasupra si este bine copt (facem testul cu scobitoare).

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se racoreasca si servim.

Este un guguluf foarte bun, textura pufoasa, delicios, doar ca puteti pune mai multe mere, la mine au fost cam putine dar atatea aveam in acel moment in casa.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise