autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Gulas unguresc (Bográcsgulyás)

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Ingrediente
500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm), 800 g ceapa taiata fidelute, 150 g untura de porc sau de gasca, 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm), 400 g ardei gras verde taiat in cerculete, 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele), 4 linguri boia iute, 4 linguri boia dulce, 2 foi de dafin, 1 lingurita zahar, 1 lingurita chimion, 1 lingurita chimion negru, 5 l zeama de oase), 4-5 catei de usturoi, Sare, 1 ou, faina, la dorinta ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se calaeste ceapa in untura, se pune carnea pana se prajeste, se adauga boiaua, dafin, chimion, usturoi tocat, sare , piper se stinge cu zeama da oase se pune la fiert pe foc mic, dupa o ora se adauga cartofii, rosiile si ardeiul taiat rondele, din ou si faina se face un aluat, din aluat se rupa bucati ( galusti) se adauga la ceaun se mai fierbe 1-2 ore.



In timp ce fierbe la nevoie se mai adauga zeama de oase ca sa ramana o supa groasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc (Bográcsgulyás)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de curcan cu carnati si cartofi

Friptura de curcan cu carnati si cartofi

Condimentati carnea cu cimbru, piper, paprika/boia iute si dulce, mierea de albine, zeama de la 1/2

19 voturi    10 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua) -se prajesc in ulei la un foc puternic

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm)
  • 800 g ceapa taiata fidelute
  • 150 g untura de porc sau de gasca
  • 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm)
  • 400 g ardei gras verde taiat in cerculete
  • 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele)
  • 4 linguri boia iute
  • 4 linguri boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita chimion negru
  • 5 l zeama de oase)
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare
  • 1 ou
  • faina
  • la dorinta ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

4 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
MUSCHI DE PORC MARINAT CU CARTOFI COPTI SI CEAPA