autor:

norbymesmer

» » Mancaruri cu carne

Gulas unguresc (Bográcsgulyás)

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 24 decembrie 2012

Ingrediente
500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm), 800 g ceapa taiata fidelute, 150 g untura de porc sau de gasca, 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm), 400 g ardei gras verde taiat in cerculete, 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele), 4 linguri boia iute, 4 linguri boia dulce, 2 foi de dafin, 1 lingurita zahar, 1 lingurita chimion, 1 lingurita chimion negru, 5 l zeama de oase), 4-5 catei de usturoi, Sare, 1 ou, faina, la dorinta ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Se calaeste ceapa in untura, se pune carnea pana se prajeste, se adauga boiaua, dafin, chimion, usturoi tocat, sare , piper se stinge cu zeama da oase se pune la fiert pe foc mic, dupa o ora se adauga cartofii, rosiile si ardeiul taiat rondele, din ou si faina se face un aluat, din aluat se rupa bucati ( galusti) se adauga la ceaun se mai fierbe 1-2 ore.



In timp ce fierbe la nevoie se mai adauga zeama de oase ca sa ramana o supa groasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc (Bográcsgulyás)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cotlet de porc marinat

Cotlet de porc marinat

Prin marinare cotletul capata fragezime, un gust si o aroma aparte. Se pun doua cani de vin rosu

4 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu smantana

Ficatei de pui cu smantana

1. Cartofi se curata de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert cu apa, sare si ulei. 2. Ficatei

9 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm)
  • 800 g ceapa taiata fidelute
  • 150 g untura de porc sau de gasca
  • 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm)
  • 400 g ardei gras verde taiat in cerculete
  • 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele)
  • 4 linguri boia iute
  • 4 linguri boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita chimion negru
  • 5 l zeama de oase)
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare
  • 1 ou
  • faina
  • la dorinta ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Varza fiarta cu coaste de porc