Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati. Adaugati laptele si oul si continuati sa pasati pana obtineti un piure fin.
Fierbeti conopida doar "al dente" si o treceti pe sub apa rece pentru a stopa gatirea.
Intr-o tigaie incingeti untul/uleiul ( eu am pus din ambele ) si prajiti prazul si ceapa pana devin transparente.
Adaugati carnea si prajiti pana aceasta prinde o culoare usor aurie. Condimentati daca este nevoie.
Intre timp pregatiti sosul bechamel.
Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati apoi adaugati treptat laptele si branza rasa pana cand aceasta s-a topit si sosul s-a ingrosat ( dar nu foarte gros )
Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper.
Asezati piureul in vasul pentru cuptor si turnati carnea deasupra.
Asezati bucatile de conopida iar apoi sosul bechamel.
Asezati branza rasa si pesmetul peste tot si dati recipientul la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand branza prinde o crusta aurie.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii