autor:

Melian

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Hachis Parmentier

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 27 septembrie 2013

Ingrediente
1 conopida sau 500gr congelata, 700gr carne tocata ( vita sau mix vita-porc), 1 kg cartofi, 1 praz, 1 ceapa medie, 1 ou, cimbru, rozmarin, 100gr branza emmentaler rasa, unt sau ulei de masline pentru prajit, sare si piper, , Pentru bechamel, , 3 linguri cu varf de faina, 70 gr unt, o cana cu lapte, 50 gr branza emmentaler rasa, nucsoara, 1 lingura pesmet, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

3 voturi

Mod de preparare

Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati. Adaugati laptele si oul si continuati sa pasati pana obtineti un piure fin.

Fierbeti conopida doar "al dente" si o treceti pe sub apa rece pentru a stopa gatirea.
Intr-o tigaie incingeti untul/uleiul ( eu am pus din ambele ) si prajiti prazul si ceapa pana devin transparente.
Adaugati carnea si prajiti pana aceasta prinde o culoare usor aurie. Condimentati daca este nevoie.

Intre timp pregatiti sosul bechamel.
Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati apoi adaugati treptat laptele si branza rasa pana cand aceasta s-a topit si sosul s-a ingrosat ( dar nu foarte gros )
Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper.
Asezati piureul in vasul pentru cuptor si turnati carnea deasupra.
Asezati bucatile de conopida iar apoi sosul bechamel.
Asezati branza rasa si pesmetul peste tot si dati recipientul la cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand branza prinde o crusta aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Hachis Parmentier

Hachis Parmentier

Ceapa curatata se toaca marunt si se caleste in putin unt si o lingura cu ulei pina se face translucida

14 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui Puttanesca

Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Bara , 02 noiembrie 2013

    buna trebuie sa fie!!

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida sau 500gr congelata
  • 700gr carne tocata ( vita sau mix vita-porc)
  • 1 kg cartofi
  • 1 praz
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100gr branza emmentaler rasa
  • unt sau ulei de masline pentru prajit
  • sare si piper
  • Pentru bechamel
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 70 gr unt
  • o cana cu lapte
  • 50 gr branza emmentaler rasa
  • nucsoara
  • 1 lingura pesmet
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza de Cluj