Descopera reteta de haiose de casa, explicata pas cu pas! Afla cum sa prepari acest desert delicios cu aluat foietat si umplutura aromata in cativa pasi simpli si usor de urmat.
Este o delicatesa ungureasca, un foetaj delicat si delicios, cu multe foite, umplut cu magiun de prune, bun si gros, de casa.
Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina.
Luam 250 g din faina si pe care o omogenizam bine de tot cu osanza, apoi o impartim in 3 parti egale.
Din restul de faina cu galbenusurile, smantana, vinul sau apa minerala si sarea facem un aluat pe care il framantam bine.
Intindem foaia de aluat cam de 4 mm si o ungem cu untura cu faina cum se vede in imagini.
O impaturam cum se vede in poze.
Repetam operatiunea de trei ori.
Dupa fiecare data, punem aluatul in camara la rece, nu in frigider pentru ca se intareste prea tare si nu se poate lucra cu el.Il lasam in camara 15 minute.
La final intindem foaia cam de 7 mm grosime si o taiem in dreptunghiuri.
Umplem dreptunghiurile cu magiun sau cu nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust (putem pune si coaja de lamaie rasa).
Pliem dreptunghiurile ca pe o carte si pentru a nu se deschide prea tare, le fixam cu cate o scobitoare.
Dam la cuptorul dinainte preincalzit cam la 180 de grade C pentru aproximativ 20-25 de minute pina se rumenesc deasupra.
Le scoatem din cuptor si fierbinti le punem pe o tava pentru ca lasa grasime in tava.
Dupa ce se racesc le pudram cu zahar pudra.
Este o prajitura mai pretentioasa dar deosebit de buna, care merita tot timpul acordat.
Incearca si reteta de baigli, prajitura Jerbo sau Kurtos Kolac. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii