autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Rulada cu mac - baigli

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2013

Ingrediente
Pt. aluat:, 550 gr faina, 200 ml lapte, 200 gr unt, 70 gr zahar brut, 100 gr smantana, 2 galbenusuri, 7 gr drojdie uscata, , Pt. umplutura:, 200 gr mac, 70 ml lapte, 150 gr zahar, 2 albusuri, 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

45 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit masina de framantat aluat. Am asezat in cuva masinii: laptele, untul moale, zaharul, galbenusurile, smantana si faina. La sfarsit am adaugat drojdia. Am lasat la framantat / dospit o ora si jumatate. Intre timp, m-am ocupat de umplutura. Intr-un ibric am pus la fiert laptele cu zaharul, apoi am adaugat macul. Am mai lasat un pic la fiert apoi am dat deoparte sa se raceasca.



Am batut albusurile spuma, fara zahar insa. Dupa ce s-a racit compozitia de mac, am incorporat albusurile in ea. Am pregatit o tava, am asezat hartie de copt si am pornit cuptorul. Aluatul preparat l-am impartit in 4 bucati. Am intins cate o foaie dreptunghiulara, am pus cateva linguri de umplutura si am rulat. Atentie la capete sa le sigiliati oarecum ...sa nu iasa din compozitie.



Am asezat cu atentie fiecare rulada in tava. Folositi o tava ingusta si cu pereti inalti, daca aveti. Astfel vor creste mai mult pe inaltime si nu pe latime. Am batut galbenusul cu laptele si am uns fiecare rulada inainte de a le baga la cuptor.Tava cu rulade am bagat-o la cuptorul preincalzit si am lasat la copt cam 35-40 minute, la foc mediu. Dupa ce s-au copt, le-am scos la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit am taiat cateva felii si am servit cu lapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac - baigli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Poale-n Brau/ Branzoaice

Poale-n Brau/ Branzoaice

Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide:

12 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Patentașu , 26 decembrie 2015

    Macul se macina?

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Doinita, este trecuta in reteta cantitatea de drojdie: 7 gr drojdie uscata. Se poate folosi si drojdie proaspata, un cub de 25 gr este suficient.

  • Fara foto

    Doinita Gabi Ardeleanu , 01 decembrie 2015

    Cata drojdie se pune? aici la mine nu apare cantitatea!multumesc si sarbatori fericite tuturor!

    • Fara foto

      Adina Rus , 01 aprilie 2015

      nu vad cantitatea de drojdie?

    • Fara foto

      Cornel Stroie , 16 noiembrie 2014

      zahar brun

    • Fara foto

      Georgeta Popa , 02 noiembrie 2014

      Se mai pun si 3 linguri cu smintina in compozitia de aluat.

    • Fara foto

      Elena Alina Bogdan , 14 octombrie 2014

      buono

    • Si Cristina_Marius

      Si Cristina_Marius (Chef de cuisine) , 05 iulie 2014

      imi spune si mie cineva ce inseamna,,zahar brut,,????

    • Fara foto

      Zsuzsa Gyongyossy , 09 martie 2014

      BEJGLI COZONAC UNGURESC ( 3 buc cu mac si 3 buc cu nuca) Compozitie cozonac : 1 kg faina 200 gr unt 150 gr untura 250 ml lapte 80 gr zahar ½ ligurita sare un ou Laptele cu zaharul se incalzeste se adauga drojdia si se lasa sa creasca . Faina cu untul si untura se omogenizeaza se adauga laptele cu drojdia , sarea si oul se amesteca si se pune la rece cateva ore (minim 4 ore ). Umplutura de MAC 260 gr zahar 250 ml apa 400 gr mac macinat coaja de la o lamaie un varf de cutit scortisoara Din zahar si apa se fierbe un sirop , macul se pune intr-o cratita cu coaja de lamaie si scortisoara se opareste cu siropul fierbinte , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Umplutura de NUCA 220 gr zahar 250 ml apa 400 gr nuca macinata coaja de la o ½ lamaie un varf de cutit scortisoara 40 gr stafide Din zahar si apa se fierbe un sirop , nuca se pune intr-o cratita cu coaja de lamaie , scortisoara si stafidele se opareste cu siropul fierbinte , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Aluatul se imparte in 6 (sase ) parti egale, se intind ( foaia de cozonac este subtire ) dreptunghiular, 3 buc se umplu cu mac si 3 buc cu nuca (toate cele 6 bucuti incap intr-o tava de aragaz ). Dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou si se lasa 30 de minute la cald iar dupa aceea se mai ung inca o data cu ou si se pune la rece pana se usuca oul , se coace aproximativ 35-45 minute la foc potrivit . Sfaturi utile :-cozonacul se taie cu un cutit cu lama foarte subtire si foarte ascutita compozitia se pune numai RECE peste foaia de cozonac -in loc de untura se poate folosi 200 gr unt Acesta este reteta originala.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2013

      Foarte bine arata!

    • Fara foto

      Atena Pop , 11 noiembrie 2013

      La Pasti in fiecare an fac acest cozonac nedospit.Este cu putin aluat si crema multa[mac sau nuci].

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      va multumesc mult >:D<

    • Fara foto

      silvia murariu , 11 noiembrie 2013

      o bunatate

    • Fara foto

      Peter Berkovici , 09 noiembrie 2013

      Arata bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Nyta Burdet , 08 noiembrie 2013

      ce bine arata

    • Fara foto

      Mihancea Katalin , 08 noiembrie 2013

      Da, BEIGLI, ca provine din Germana, dar asta n-are nicio importanta, este foarte bun.... eu mai nou obinuiesc sa fierb macul in sirop cu apa, in loc de lapte, astfel daca este tinut invelit sa nu se usuce, chiar si peste cateva ziole se poate consuma, nu se strica umplutura din cauza laptelui...

    • Fara foto

      Bora Gabriela , 08 noiembrie 2013

      zahar brun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

45 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 550 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 70 gr zahar brut
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pt. umplutura:
  • 200 gr mac
  • 70 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 albusuri
  • 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

Doinita, este trecuta in reteta cantitatea de drojdie: 7 gr drojdie uscata. Se poate folosi si drojdie proaspata, un cub de 25 gr este suficient.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta taraneasca cu dovleac