autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Halaszle

Autor: t raul (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: t raul (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 07 aprilie 2010

Ingrediente
1 crap cca. 1.6kg (daca e mai mare nu e nici o problema), 4 buc ceapa, 2 ardei grasi, 2-3 rosii, 2 linguri boia dulce, 1 borcanel de pasta de ardei iute, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Preparare:

1. Pestele se curata de solzi se spala si se taie fasii late de 2 degete. Se sareaza si se pune la rece .

2. Ceapa, ardeii se toaca marunt si se pun la calit pe 5 linguri de ulei (untura), se adauga rosiile decojite si taiate cubulete , o lingurita sare (facultativ ardei iute), si se acopera cu aproximativ 3.5 litri apa. In acest moment introducem si cateva bucati de peste sa fiarba(eu am pus partea de la coada, dar cui ii place poate sa puna si capul de la peste), si lasam sa fiarba la foc mic dupa ce a dat in clocot timp de 2 ore. Astfel obtinem zeama de baza.

3. Strecuram totul si grosul ce ne ramane il pasiram (eu am dat prin blender si apoi am dat pe strecuratoare) si il punem inapoi in zeama strecurata. Acum adaugam restul de peste si borcanelul cu pasta de ardei iute si boiaua si eventual daca mai necesita codimentam cu sare. Lasam cca.15 minute sa mai fiarba cu bucatile de peste dar sa avem grija sa nu amestecam cu lingura in el sa nu se sfarme bucatile de peste ,oala se scutura.
Mentiuni:

Cu acest tip de mancare se potriveste de minune un vin rosu sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halaszle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de tortellini

Supa de tortellini

Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de carne
Supa de cartofi cu carne de porc

Supa de cartofi cu carne de porc

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 crap cca. 1.6kg (daca e mai mare nu e nici o problema)
  • 4 buc ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 borcanel de pasta de ardei iute
  • sare

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de taitei