autor:

FLORINEL

» » Dulciuri diverse

Halvita

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-sirop concentrat, - ciuin,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

10 voturi

Mod de preparare

un sirop concentrat in care s-a incorporat mult aer prin batere in stare fierbinte cu o solutie preparata din radacina unei plante numite ciuin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere Alecu

Prajitura cu mere Alecu

1 cana faina 1 cana gris 2 cani zahar 4 linguri lapte praf 1 praf de copt 2 kg mere scortisoara 50

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Briose de ciocolata cu sos de zmeura si piper rosu

Se incalzeste cuptorul la 180 g C. Se pregateste sosul, punand toate ingredientele intr-o craticioara.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    george oasinton , 09 septembrie 2014

    sirop concentrat ciuin = halvita

  • Fara foto

    FlyingRoo (Maestru bucatar) , 26 aprilie 2011

    Reteta publicata de Florinel este cea reala desi intradevar foarte schematic prezentata. De cele mai multe ori se face confuzie intre nuga si halvita. Reteta de halvita este intrucatva asemanatoare cu cea de nuga, insa contine ciun or alta substanta spumanta. De asemenea temperatura de incalzire a masei zaharoase difera de la una la alta. Dintr-un referat de tehnologia zaharului: "Halvita se obtine prin concentrarea si baterea in dispozitive speciale a unui sirop de zahar si glucoza cu extract de ciuin (rezulta prin fierberea radacinilor ce contin saponine si care ii confera proprietati spumante). In urma baterii halvita inglobeaza aer si continutul de apa se reduce pana la 4 - 6 %. Dupa batere halvita devine alba si se poate trage in fire lungi si uniforme. Halvita se poate fabrica cu adaos de samburi grasi, stafide sau alte umpluturi si fara adaosuri."

  • Fara foto

    Curios , 15 iunie 2010

    asta e reteta? dezamagitor...

    • Fara foto

      EU , 19 mai 2010

      Axana, asta e exact reteta de halvita - probabil ca faci confuzie cu nuga.

    • Fara foto

      sica , 13 aprilie 2010

      radacina de ciuin fiertura defapt este folosita la prepararea halvitei se pune o lingura de lichid ptr. un kg de zahar. planta se gaseste an farmacii .se poate folosi si la scoaterea petelor .dar .....numai stiu care.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Nu stiu ce e planta numita ciuin,nu am auzit de asa ceva.

    • Fara foto

      axana , 28 decembrie 2009

      asta nu e reteta de halvita, imi pare rau! o fi altceva!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

10 voturi

Ingrediente

  • -sirop concentrat
  • - ciuin

Raporteaza reteta

george oasinton

sirop concentrat ciuin = halvita

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
CREPES SUZETTE