autor:

FLORINEL

» » Dulciuri diverse

Halvita

Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORINEL (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
-sirop concentrat, - ciuin,

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

11 voturi

Mod de preparare

un sirop concentrat in care s-a incorporat mult aer prin batere in stare fierbinte cu o solutie preparata din radacina unei plante numite ciuin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
fursec spritat cu vanilie

fursec spritat cu vanilie

se bate la robot margarina cu zaharul pudra pana i-si dubleaza volumul,se adauga ouale treptat,vanilia

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    george oasinton , 09 septembrie 2014

    sirop concentrat ciuin = halvita

  • Fara foto

    FlyingRoo (Maestru bucatar) , 26 aprilie 2011

    Reteta publicata de Florinel este cea reala desi intradevar foarte schematic prezentata. De cele mai multe ori se face confuzie intre nuga si halvita. Reteta de halvita este intrucatva asemanatoare cu cea de nuga, insa contine ciun or alta substanta spumanta. De asemenea temperatura de incalzire a masei zaharoase difera de la una la alta. Dintr-un referat de tehnologia zaharului: "Halvita se obtine prin concentrarea si baterea in dispozitive speciale a unui sirop de zahar si glucoza cu extract de ciuin (rezulta prin fierberea radacinilor ce contin saponine si care ii confera proprietati spumante). In urma baterii halvita inglobeaza aer si continutul de apa se reduce pana la 4 - 6 %. Dupa batere halvita devine alba si se poate trage in fire lungi si uniforme. Halvita se poate fabrica cu adaos de samburi grasi, stafide sau alte umpluturi si fara adaosuri."

  • Fara foto

    Curios , 15 iunie 2010

    asta e reteta? dezamagitor...

    • Fara foto

      EU , 19 mai 2010

      Axana, asta e exact reteta de halvita - probabil ca faci confuzie cu nuga.

    • Fara foto

      sica , 13 aprilie 2010

      radacina de ciuin fiertura defapt este folosita la prepararea halvitei se pune o lingura de lichid ptr. un kg de zahar. planta se gaseste an farmacii .se poate folosi si la scoaterea petelor .dar .....numai stiu care.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Nu stiu ce e planta numita ciuin,nu am auzit de asa ceva.

    • Fara foto

      axana , 28 decembrie 2009

      asta nu e reteta de halvita, imi pare rau! o fi altceva!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

11 voturi

Ingrediente

  • -sirop concentrat
  • - ciuin

Raporteaza reteta

george oasinton

sirop concentrat ciuin = halvita

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajiturele cu ciocolata si caramele