Nimic mai simplu! Un pic mai dificil am putea spune ca e cu pestele. Adica il eviscerati, il "descapatanati", il curatati de aripiore si tot ce nu va convine dupa care taiati pe lung, de-a lungul coloanei, obtinand astfel doua bucati, una cu si alta fara coloana. Partea buna e ca se poate extrage foarte usor coloana, care antreneaza dupa ea si o parte din coaste. Celelalte coaste se scot prinazand intre cutit si degetul mare partea de langa locul unde am scos coloana. Asa ca vom obtine un file destul de curatat de oase. Nu va speriati, este mult mai usor de facut decat de povestit. Curatati si membrana neagra din interiorul abdomenului si pestele e gata.
Dupa aceea puneti toate celelalte ingrediente(mai putin morcovul si ceapa) intr-un ibric si puneti-l la fiert. Pestele il aranjati frumos intr-un castron(nu de plastic), adaugati ceapa si morcovul tocate si cand lichidul a fiert in clocot turnati-l peste el. Pestele se va coagula instantaneu si nu ramane decat sa il lasati cateva ore la rece.
In felul acesta puteti sa va faceti o marinata destul de rapida si dupa bunul plac, nu asa acra ca in comert...
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii