autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Homar in ulei de masline

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 homar proaspat/congelat de marime medie, ulei de masline, ½ pahar de vin, zeama de la o lamaie, 1 lingurita rozmarinul, 1 catel de usturoi, zdrobit, 1 pahar de apa, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. Se fierbe homarul intr-o oala mare in multa apa cu sare, la foc mare, 25-40 de minute.

2. Când s-a fiert, se scoate homarul, se inlatura carapacea, si se taie homarul bucati. Se ia o tigaie mare, se pun În ea apa, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamâie, sarea si piperul. Se lasa sa se incalzeasca bine si se amesteca.

3. Se pun bucatile de homar in tigaie si se lasa pe foc opt minute, intorcând din când in când bucatile. Când sunt facute, se scot bucatile de homar si se pastreaza calde intr-o farfurie mare. Sosul din din tigaie se toarna in blender si se mixeaza 1-2 minute.

4.Se toarna sosul mixat peste bucatile de homar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Homar in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute din carne de crab

Chiftelute din carne de crab

Proces tehnologic de preparare: carnea de crab se toaca si se amesteca cu mustarul, maioneza, ou,

2 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Peste prajit cu mamaliguta si mujdei

Se curata pestele, se spala bine, se taie bucati si se sareaza. Se trece prin faina de malai si se

8 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 homar proaspat/congelat de marime medie
  • ulei de masline
  • ½ pahar de vin
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingurita rozmarinul
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • 1 pahar de apa
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Crap cu legume la cuptor.