Ingrediente
200 g hrean dat pe razatoarea mica, miere de albine naturala dupa gust, otet de mere dupa gust, sare de mare, sfecla rosie dupa gust, apa fiarta si racita sau apa plata pentru a diminua din taria,iuteala hreanului, putin ulei pentru a da un luciu, stralucire produsului final
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 40 min
17 voturi
Mod de preparare
Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.
Eu am curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii am folosit-o la prepararea sosului.
Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita. La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.