autor:

valentina ionita

» » Salate

Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
200 g hrean dat pe razatoarea mica, miere de albine naturala dupa gust, otet de mere dupa gust, sare de mare, sfecla rosie dupa gust, apa fiarta si racita sau apa plata pentru a diminua din taria,iuteala hreanului, putin ulei pentru a da un luciu, stralucire produsului final

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Hreanul se curata, se spala, se zvanta bine si se da pe razatoarea mica sau se toaca la blender. Personal prefer ca hreanul si sfecla sa fie date prin razatoarea mica.

Sfecla rosie se spala bine, se fierbe si apoi se da prin razatoarea mica.

Eu am curatat sfecla rosie de coaja si am fiert-o la aburi, iar zeama lasata in timpul fierberii am folosit-o la prepararea sosului.

Hreanul se amesteca cu sfecla rosie, se adauga sosul preparat din otet de mere, miere de albine, sare dupa gust si dupa caz putina apa pentru a obtine consistenta si taria dorita. La sfarsit se adauga putin ulei, se amesteca bine si se pune in borcane. Se pastreaza in borcane si se poate servi la preparate din carne, peste si legume.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean cu sfecla rosie in otet pe gustul tau" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Baqdonisie(specific arab).Salata de patrunjel

Baqdonisie(specific arab).Salata de patrunjel

Patrunjelul,curatat si spalat,se toaca;usturoiul se bate. Intr-un bol se pune,pasta de susan;se

4 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de varza cu morcovi -All American coleslaw

Salata de varza cu morcovi -All American coleslaw

Varza se spala; se taie in sferturi si se indeparteaza cotorul. Se taie marunt sau patratele mai

10 voturi    11 comentarii
20 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    O idee foarte buna,hrean cu sfecla rosie,un deliciu,bun,bun,rau de tot.

  • Fara foto

    Maria , 30 aprilie 2009

    F interesanta reteta, dar care sunt ingredientele bio, pentru a fi reteta bio?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 200 g hrean dat pe razatoarea mica
  • miere de albine naturala dupa gust
  • otet de mere dupa gust
  • sare de mare
  • sfecla rosie dupa gust
  • apa fiarta si racita sau apa plata pentru a diminua din taria,iuteala hreanului
  • putin ulei pentru a da un luciu
  • stralucire produsului final

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

O idee foarte buna,hrean cu sfecla rosie,un deliciu,bun,bun,rau de tot.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Vinete calite - baza pentru diverse preparate