autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Ingrediente
3 kg hribi, sare, macinat dupa gust, cca 1 l ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Hribii se curata si se spala bine cu apa rece Se oparesc doar intr-un clocot in apa cu putina sare,dupa care se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce hribii s-au scurs se fierb in ulei,sare,piper dupa gust la foc potrivit pana incepe sa se ridice uleiul la suprafata.
Se toarna fierbinti in borcane,se inchid ermetic ,iar borcanele se tin acoperite bine pana a doua zi cand se vor depozita la loc racoros in camara, beci, pivnita, balcon.

Se pot servi cu succes la diferite mancaruri cu legume, carne,peste,la pilaf,paste, salate etc...
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Bruschette cu mozzarella si rosii

Bruschette cu mozzarella si rosii

Se prajesc feliile de paine si se freaca bine cu usturoi. Pe fiecare felie se asaza bucati de mozzarella,

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive
Paine prajita cu usturoi

Paine prajita cu usturoi

Se freaca untul cu ulei pana devine o pasta moale. (Daca untul este prea tare, se incalzeste putin

8 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 iulie 2015

    Doamne ajuta! Au retete f. vechi , sanatoase si delicioase...

  • Fara foto

    Mariana Baciu , 05 iulie 2015

    Felicitari maicutelor!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2014

    sunt deliciosI...

    • Fara foto

      Tatiana Borta , 14 iunie 2014

      Un adevarat deliciu,mai ales in post!

    • Fara foto

      Florina , 12 august 2013

      Hmm, fiert in ulei .... no way.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Multumesc mult...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Idem ca la ciuperci.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      Foarte fini!***** Ador ciupercile.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Multumesc mult..Intr-adevar sunt delicioase si hranitoare...In perioada postului mai ales inlocuiesc cu succes proteinele din carne...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      O bunatate ,la fel ca si "marinata de ciuperci" .Imi plac foarte mult ciupercile,,hribii,buretii ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 3 kg hribi
  • sare, macinat dupa gust
  • cca 1 l ulei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Doamne ajuta! Au retete f. vechi , sanatoase si delicioase...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ardei grasi pane