Ingrediente
cca. 500 g măruntaie de iepure ( spate, gât, organe), 1 buc ceapă galbenă , 1 buc praz partea albă , 1 buc pătrunjel rădăcină , 1/2 buc păstârnac, 1 felie țelină , 1 felie gulie , 1 buc morcov , 2 lg untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați, 2-3 fire leuștean verde , 2 cartofi roșii de Covasna, 1 conserva roșii tocate conservate de la SunFood , sare iodată, piper proaspăt măcinat, coriandru 2-3 seminte, boia de ardei, 2bfoaie de dafin , paste pătrate mari de la Băneasa , verdeață pentru ornat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
5 voturi
Mod de preparare
Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3 l apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute.
După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final, se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele.
Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă. Spor și poftă bună!