autor:

PanaCris
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 29 iunie 2017

Ingrediente
cca. 500 g măruntaie de iepure ( spate, gât, organe), 1 buc ceapă galbenă , 1 buc praz partea albă , 1 buc pătrunjel rădăcină , 1/2 buc păstârnac, 1 felie țelină , 1 felie gulie , 1 buc morcov , 2 lg untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați, 2-3 fire leuștean verde , 2 cartofi roșii de Covasna, 1 conserva roșii tocate conservate de la SunFood , sare iodată, piper proaspăt măcinat, coriandru 2-3 seminte, boia de ardei, 2bfoaie de dafin , paste pătrate mari de la Băneasa , verdeață pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă.

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la amestecul de ceapă și praz dinstuit. După ce legumele sticlesc, se adaugă bucățile de carne mărunțite, se completează cu cca. 3 l apă rece, apoi se lasă la fiert la foc mediu, semiacoperit cca. 30 de minute.

După ce s-a scurs timpul de fierbere, se adaugă cartofii tăiați bucățele, se asezonează de sare, piper, boia, adăugându-se boabele de coriandru și foaia de dafin. Se lasă la fiert cca. 15 minute până se înmoaie cartofii, la final, se adaugă roșiile mărunțite și pastele, lăsându-se la fiert cca. 5 minute, până se umflă pastele.

Ciorba se servește fierbinte presărată cu verdeață, cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
CIORBA DE IEPURE

CIORBA DE IEPURE

Carnea de iepure de da un clocot, apoi se spala pana ramane apa limpede. Se pune la fiert la foc

14 voturi    3 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de iepure

Ciorba de iepure

Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet

25 voturi    0 comentarii
55 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • cca. 500 g măruntaie de iepure ( spate
  • gât
  • organe)
  • 1 buc ceapă galbenă 
  • 1 buc praz partea albă 
  • 1 buc pătrunjel rădăcină 
  • 1/2 buc păstârnac
  • 1 felie țelină 
  • 1 felie gulie 
  • 1 buc morcov 
  • 2 lg untură de casă de la garniță în care au fost conservați cârnații afumați
  • 2-3 fire leuștean verde 
  • 2 cartofi roșii de Covasna
  • 1 conserva roșii tocate conservate de la SunFood 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • coriandru 2-3 seminte
  • boia de ardei
  • 2bfoaie de dafin 
  • paste pătrate mari de la Băneasa 
  • verdeață pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de pui si ciuperci la Slow Cooker