autor:

CulinaryRainbow

» » Retete de post

Hummus libanez

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, 250 g năut, 150 ml ulei de măsline extravirgin, 2 linguri cu tahini ( pastă de susan ), 5 căței de usturoi, zeama de la o jumătate de lămâie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre.



Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge.

Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :



Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ) și l-am curățat de coajă.



L-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul pisat, uleiul de măsline și pasta de susan. Am adăugat treptat din apa în care am fiert năutul și zeama de lămâie.



Am obținut o compoziție fină și cremoasă pe care după ce am așezat-o pe farfurie am decorat-o folosind ulei de măsline extravirgin, boabe de piper roșu, paprika, semințe de dovleac și semințe de susan puțin rumenite.

Se servește cu lipii sau cu pâine din hrișcă.



Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus libanez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Fasole galbena cu rosii si usturoi

Fasole galbena cu rosii si usturoi

Se curate fasolea de ate,se spala si se pune intr-o cratita cu apa calda cat sa acopere fasolea.Se

6 voturi    13 comentarii
20 min
Retete de post
MANCARE DE MAZARE CU CARNE

MANCARE DE MAZARE CU CARNE

Pipotele si inimioarele se curata bine,se spala si se fierb bine.Atentie sa se ia spuma. Ceapa tocata

31 voturi    11 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g năut
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri cu tahini ( pastă de susan )
  • 5 căței de usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
FASOLE BATUTA