autor:

CulinaryRainbow

» » Retete de post

Hummus libanez

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, 250 g năut, 150 ml ulei de măsline extravirgin, 2 linguri cu tahini ( pastă de susan ), 5 căței de usturoi, zeama de la o jumătate de lămâie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Bogat în săruri minerale, vitamine și proteine, năutul are o valoare alimentară deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Asemenea tuturor leguminoaselor, năutul este un aliment bogat în proteine de origine vegetală, vitamine din grupa B, minerale ( fosfor, potasiu, calciu, seleniu, magneziu ), oligoelemente ( oxid de fier ) și fibre.



Un alt atu al năutului este conținutul bogat în fibre insolubile, care ajută la combaterea constipației și controlează pofta de mâncare, producând foarte repede senzația de sațietate. Sărac în grăsimi, năutul, joacă un rol foarte important în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Consumul de năut, poate reduce nivelul colesterolului rău în sânge.

Acum, că v-am prezentat minunatele beneficii ale năutului, să vă spun și rețeta :) :



Am spălat năutul, după care l-am pus la fiert într-o oală cu apă în care am presărat puțină sare. După ce acesta a fiert, l-am strecurat ( păstrând o parte din apă ) și l-am curățat de coajă.



L-am zdrobit cu blender-ul, adăugând usturoiul pisat, uleiul de măsline și pasta de susan. Am adăugat treptat din apa în care am fiert năutul și zeama de lămâie.



Am obținut o compoziție fină și cremoasă pe care după ce am așezat-o pe farfurie am decorat-o folosind ulei de măsline extravirgin, boabe de piper roșu, paprika, semințe de dovleac și semințe de susan puțin rumenite.

Se servește cu lipii sau cu pâine din hrișcă.



Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus libanez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Negresa cu ness de post

Negresa cu ness de post

Am pus intr-un vas laptele cu zaharul. Amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste. Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h
Retete de post
Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi

Pastaile se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 bucati. Se taie 3 catei de usturoi. In

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g năut
  • 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri cu tahini ( pastă de susan )
  • 5 căței de usturoi
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post